Κερδοφόρα επένδυση η ένταξη των παιδιών μεταναστών στον αθλητισμό

Για πρώτη φορά, το Λιχτενστάιν φιλοξένησε τη διευρυμένη Μερική Συμφωνία για τον Αθλητισμό (EPAS) του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Διαφορετικότητα με τίτλο «Ενσωμάτωση των παιδιών μεταναστών και προσφύγων μέσα και μέσω του αθλητισμού» στο πλαίσιο της Προεδρίας του στην Επιτροπή Υπουργών.

Μία από τις προτεραιότητες της Προεδρίας είναι η εστίαση στα παιδιά, τη νεολαία και την εκπαίδευση.

«Στοχεύουμε να προωθήσουμε έναν προσανατολισμό προς το μέλλον και χωρίς αποκλεισμούς για το Συμβούλιο της

Ευρώπης. Ο αθλητισμός όχι μόνο φέρνει τους ανθρώπους κοντά, ενισχύει την ψυχική υγεία αλλά δημιουργεί επίσης αμοιβαία κατανόηση και εκτίμηση. Είναι υψίστης σημασίας να προωθήσουμε αυτές τις ιδιότητες και να χτίσουμε πάνω σε αυτά που ήδη έχουμε. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε, μια ευκαιρία με πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις επένδυσης από πολλές άλλες, δήλωσε ο Dominique Hasler, Υπουργός Εξωτερικών, Παιδείας και Αθλητισμού του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν, κατά την έναρξη της διάσκεψης.

«Από τη δημιουργία της το 2007, η EPAS προώθησε τον διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ των δημόσιων αρχών και των φορέων του αθλητισμού για να καταστήσει τον αθλητισμό πιο ηθικό, πιο περιεκτικό και ασφαλέστερο. Αυτό συχνά σημαίνει αντιμετώπιση ευαίσθητων και δύσκολων θεμάτων, ζητημάτων για τα οποία απαιτείται ηγεσία. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν περιβάλλοντα χωρίς αποκλεισμούς και φιλόξενα όπου τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα οφέλη του αθλητισμού και να βιώσουν θετική ενσωμάτωση στις νέες κοινότητές τους. Αυτό το συνέδριο θα εμπλουτίσει και θα μας εμπνεύσει όλους να πάμε ακόμη παραπέρα», δήλωσε η Marja Ruotanen, Γενική Διευθύντρια Δημοκρατίας και Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε ομιλίες του Alexandre Husting, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της EPAS και τριών νεαρών προσφύγων Khalida Popal, Cyrille Tchatchet και Gerald Mballe που μοιράστηκαν τα ταξίδια τους σχετικά με το πώς ο αθλητισμός έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή τους και συγκεκριμένα όσον αφορά την ένταξή τους στον οικοδεσπότη τους. χώρες.

Η Khalida Popal, που τώρα ζει στη Δανία, είναι η ιδρυτής και διευθύντρια του Girl Power Organization και η Διευθύντρια Προγράμματος και Εκδηλώσεων της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών του Αφγανιστάν. Ο Cyrille Tchatchet είναι Βρετανός αρσιβαρίστας και ολυμπιονίκης γεννημένος στο Καμερούν και ο Gerald Mballe μετανάστευσε από το Καμερούν στην Ιταλία και τώρα είναι σύμβουλος για τους Special Olympics Europe Eurasia.

«Η προώθηση της χρήσης του αθλητισμού ως εργαλείου ένταξης είναι μία από τις δραστηριότητες του Σχεδίου Δράσης μας για την Προστασία των Ευάλωτων Ατόμων στο Πλαίσιο της Μετανάστευσης και του Ασύλου. Με βάση τις διερευνητικές μου αποστολές, παρατηρώ την υψηλή ευαλωτότητα των παιδιών και τον αυξημένο κίνδυνο να είναι επιρρεπείς σε ψυχολογική δυσφορία και να γίνουν θύματα βίας και διακρίσεων. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για συμμετοχή τους στην εκπαίδευση και στις δραστηριότητες της κοινωνίας υποδοχής», δήλωσε η Ειδική Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες, Leyla Kayacik.

Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από την EPAS του Συμβουλίου της Ευρώπης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, Παιδείας και Αθλητισμού του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν, συγκέντρωσε εθνικούς και διεθνείς εμπειρογνώμονες, φορείς χάραξης πολιτικής και όσους εργάζονται για ΜΚΟ και τον αθλητισμό βάσης.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

#Ευρωκοινοβούλιο #ΚΟΜΙΣΙΟΝ #ΠΑΙΔΙΑ_ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ #αθλητισμός #Λίχτενσταϊν #EPAS #υπουργός_Εξωτερικών #ΕΠΙΤΡΟΠΗ_ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα