Λάρισα: Εκκενώσεις σε Άγ. Θωμά και Γιάννουλη- Απειλεί ο Πηνειός

17:54 8/9/2023 - Πηγή: Reporter

Εικόνες εκτεταμένης καταστροφής κατοικιών, υποδομών, υλικών και εμπορευμάτων επιχειρήσεων εμφανίζουν οι δυτικές συνοικίες της Λάρισας, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Περιοχές, που βρίσκονται στις όχθες του Πηνειού, στα δυτικά της πόλης, έχουν βυθιστεί σε νερό που φτάνει, αναλόγως του ύψους του εδάφους, από ένα έως και δυόμισι μέτρα.

Από την πρώτη έξοδο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών και περιμετρικά σε μια έκταση άνω

των είκοσι χιλιόμετρων, σχεδόν όλα είναι βυθισμένα στο νερό: Σπίτια, έως το ύψος του πρώτου ορόφου, αυτοκίνητα, βιομηχανικοί χώροι, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα.

Λίγο μετά τις 2, μήνυμα από το 112 για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους έλαβαν οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά Λάρισας, που καλούνται να κινηθούν προς τη Φιλιππούπολη. Μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της Γιάννουλης.

{https://twitter.com/112Greece/status/1700086446793642281}

{https://twitter.com/112Greece/status/1700103866652524925}

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων κάλεσε για εκκένωση των Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή της Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους. Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης. Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών".

Πηνειόςεργατικές κατοικίεςΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL112ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
larisa-ekkenoseis-se-ag-thoma-kai-giannouli--apeilei-o-pineios.htm
Τυχαία Θέματα