Μαδούρο: Απαιτούμε κατάπαυση του πυρός στην Παλαιστίνη

Για «γενοκτονία» στην Παλαιστίνη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, χθες Δευτέρα (9/10), παραπέμποντας σε ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, μετά από την ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης για «πλήρη αποκλεισμό» της λωρίδας της Γάζας.

Ο Μαδούρο, είπε στην κρατική τηλεόραση πως «ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση την οποία διαβάσαμε προσεκτικά, ανακοίνωση

συναγερμού (...) μπροστά στη γενοκτονία που άρχισε εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα».

Ο Γκουτέρες, χθες Δευτέρα, αναγνώρισε τις «θεμιτές ανησυχίες του Ισραήλ για την ασφάλειά του» και δήλωσε «βαθιά αναστατωμένος» μετά από την ανακοίνωση περί επιβολής «πλήρους πολιορκίας» στην Λωρίδα της Γάζας.

«Στο παρελθόν, έχουμε ήδη δει σφαγές, βάρβαρες σφαγές, εναντίον του παλαιστινιακού λαού», ανέφερε ο Μαδούρο, προσθέτοντας πως οι Παλαιστίνιοι υφίστανται «νέο απαρτχάιντ».

«Απαιτούμε κατάπαυση του πυρός, απαιτούμε να εφαρμοστούν αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, απαιτούμε να χαίρουν σεβασμού τα δικαιώματα των λαών και απαιτούμε να αρχίσουν αμέσως ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για να αποκατασταθούν τα ιστορικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού στην ανεξαρτησία, στη γη, στην ειρήνη.

Συνηγορώ υπέρ του παλαιστινιακού λαού, συνηγορώ υπέρ της ειρήνης», επεσήμανε ο Μαδούρο.

ΠαλαιστίνηΝίκολας ΜαντούροΒενεζουέλαΙσραήλΟΗΕ
Keywords
Αναζητήσεις
madouro-apaitoume-katapafsi-tou-pyros-stin-palaistini.htm
Τυχαία Θέματα