Μακρή: Πάνω από 20 καταγγελίες μπούλινγκ στην έναρξη της πλατφόρμας

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στην πλατφόρμα επώνυμων καταγγελιών για το μπούλινγκ τονίζοντας πως μέσα σε 3 μέρες λειτουργίας έχουν γίνει πάνω από 20 καταγγελίες.

Στην συνέχεια πρόσθεσε, ότι με τις επώνυμες καταγγελίες ο καταγγέλλων ή η καταγγέλλουσα μπορεί να ενημερώνεται για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ αποφεύγονται οι ψευδείς

καταγγελίες.

Η κ. Μακρή εξήγησε ότι με το που γίνεται μία καταγγελία ενεργοποιείται ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο από κατάλληλα επιμορφωμένους ανθρώπους.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει ενεργοποιηθεί η ποινή να πληρώνει η οικογένεια ενός εφήβου τις ζημιές που ενδεχομένως να προκαλέσει στο σχολείο, σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει γίνει αυτό, διευκρινίζοντας ότι πρέπει πρώτα να προηγηθεί μία διαδικασία ώστε να βεβαιωθεί η ζημιά και στη συνέχεια να γίνει η είσπραξη.

Για την υποβολή επώνυμης αναφοράς:

Δικαίωμα πρόσβασης στην πλατφόρμα για την υποβολή επώνυμων αναφορών έχουν: οι γονείς και όσοι/όσες έχουν την επιμέλεια μαθητών/τριών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και οι μαθητές/τριες, που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η πρόσβαση κάθε χρήστη στην πλατφόρμα διασφαλίζεται με τη χρήση ατομικών κωδικών εισόδου. Η πιστοποίηση των μαθητών/τριών γίνεται μέσω των διαπιστευτηρίων (όνομα χρήστη και κωδικός) που διαθέτουν στον κατάλογο μελών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (Π.Σ.Δ.). Η πιστοποίηση των γονέων και όσων έχουν την επιμέλεια των μαθητών/τριών γίνεται μέσω των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Taxis). #Μακρή #μπούλινγκ #πλατφόρμα #σχολείο
Keywords
Αναζητήσεις
makri-pano-apo-20-katangelies-boulingk-stin-enarxi-tis-platformas.htm
Τυχαία Θέματα