Μεγάλου (Πειραιώς): Στόχος να γίνουμε η καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα

O διευθύνων σύμβουλος της Tράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου κήρυξε τη Δευτέρα (11/3) την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών που είναι και η πρώτη μετά την επιτυχή πώληση του 27% της Τράπεζας Πειραιώς, κυριότητας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ο κ. Μεγάλου έκανε λόγο για «μία σημαντική ημέρα και για την τραπεζα και για το ΧΑ – λόγω του

όγκου των μετοχών – αλλά και για την οικονομία».

Πρόσθεσε ακόμα πως για την Πειραιώς ξεκινάει μία καινούρια ημέρα γεμάτη αισιοδοξία. Δεν έκρυψε πως στόχος είναι να γίνει η Πειραιώς η καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, στηρίζοντας την κοινωνία, αλλά αποκτώντας πια και ευρωπαϊκό ρόλο.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου σημειωσε απο την πλευρα του, ότι δεν πρόκειται απλά για αλλαγή σελιδας, αλλά βιβλίου.

Στο εκπληκτικο ενδιαφερον τόσο απο ξένους, όσο και απο εγχώριους επενδυτές, εστίασε ο CEO της ΕΧΑΕ, κ. Γιάννος Κοντόπουλος, κάνοντας λόγο για υπερκάλυψη 8 φορές, με προσφορες 10,7 δις. Πιο αναλυτικά το διεθνές βιβλίο καλύφθηκε 9 φορές και το ελληνικό 4.

Μεταξύ των διεθνών ονομάτων που θα φιγουράρουν στο νέο μετοχολόγιο της Τράπεζας Πειραιώς συγκαταλέγονται οι Pictet, Redwheel, Wellington, Singapore, Lazard, Goldman Sachs, Vanguard, Robeco, Fiera, Fine investment, Millenium, Marshal Wace κ.ά.

Ο Ηλίας Ξηρουχάκης είπε: Από την περίοδο 2018-2019 συντελέστηκε ένα θαύμα στην Πειραιώς, ώστε να έχουμε αυτή τη μετάβαση που έχουμε σήμερα.

Η Πειραιώς μετασχηματίστηκε σε μια ελκυστική τραπεζική οντότητα, σε μια ευρωποαϊκή τράπεζα. Η συναλλαγή δεν έχει διεθνώς προηγούμενο. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο μια τέτοιας κάλυψης placement και με Premium».

#ΜΕΓΑΛΟΥ #Πειραιώς #τραπεζα #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
megalou-peiraios-stochos-na-ginoume-i-kalyteri-trapeza-stin-ellada.htm
Τυχαία Θέματα
Μεγάλου Πειραιώς, Στόχος, Ελλάδα,megalou peiraios, stochos, ellada