Μέτσολα: Δεν είμαστε πλήρεις όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη

22:07 9/9/2022 - Πηγή: Reporter

Ηχηρό μήνυμα από τη Λευκωσία έστειλε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ πλήρης όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, η κ. Μέτσολα δήλωσε ότι χρειάζεται να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των ΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι μόνο μια Κύπρος

μπορεί να υπάρχει, ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, με μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη

Παράλληλα, η κ. Μέτσολα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, ενώ οι προκλητικές ενέργειες, όπως στην Αμμόχωστο, που έχουν καταδικαστεί επανειλημμένως από την ΕΕ, διακυβεύουν τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ερωτηθείσα για το αν η Ε.Ε. θα εξετάσει το ενδεχόμενο προμήθειας φυσικού αερίου από την Κύπρο, υπό το φως και των νέων ανακαλύψεων στην κυπριακή ΑΟΖ, η κ. Μέτσολα υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες ανακαλύψεις δείχνουν ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο για την ΕΕ, στην αναζήτηση πηγών ενέργειας.

ΜΕΤΣΟΛΑΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑΕυρώπη
Keywords
Τυχαία Θέματα