Μητσοτάκης: Προχωράμε τα θαλάσσια πάρκα- «Κλείδωσε» η συνάντηση με Ερντογάν

Ικανοποίηση για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, τόσο σε ότι αφορά τη Μέση Ανατολή όσο και την Κύπρο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη διαδικασία βελτίωσης των σχέσεων αλλά και πως μπορεί να αναστραφεί η πορεία αν η Αγκυρα

κινηθεί προς λάθος κατεύθυνση.

Αναφορικά με τις τελευταίες δηλώσεις από την Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και αν αυτό επηρεάζει την επίσκεψη του ιδίου στην Αγκυρα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο.

«Μου προκαλεί εντύπωση η αντίδραση για μια πρωτοβουλία που έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα», σχολίασε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στη δημιουργία των πάρκων.

«Η βελτίωση των σχέσεων μας δεν οδηγεί αυτόματα στο ότι έχουν αλλάξει οι θέσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Αυτό δεν μας απαγορεύει να συζητούμε και να επενδύουμε στη θετική ατζέντα», πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στα νησιά από τις επισκέψεις Τούρκων χωρίς βίζα και αυτό είναι απτό αποτέλεσμα της βελτίωσης των σχέσεων των δυο χωρών.

«Κλείδωσε» η συνάντηση με Ερντογάν στην Άγκυρα

Για τις 13 Μαΐου κλείδωσε το ραντεβού του πρωθυπουργού, στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

Στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ.

Να απομονωθεί το Ιράν

Στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεσανατολικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη να πειστεί το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε μια κλιμάκωση που θα οδηγήσει σε σπιράλ μεγαλύτερης έντασης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το Ιράν θα πρέπει να απομονωθεί για τη συμπεριφορά του εις βάρος του Ισραήλ και όχι μόνο. Αν το Ισραήλ λάβει υπόψη του τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, θα μπορέσει να χτίσει και τις συμμαχίες του κατά του Ιράν.

Ερχόμαστε με απαντήσεις στην ακρίβεια

Μιλώντας για την οικονομία και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως όντως υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας και της εικόνας της γενικότερα και της κατάστασης που βιώνουν οι πολίτες. Oπως είπε, «αυτό που απασχολεί τους πολίτες είναι η ακρίβεια, για αυτό οι πολιτικές της κυβέρνησης έρχονται ως απάντηση σε αυτό το πρόβλημα». Εκτίμησε πως τα τελευταία στοιχεία από τον πληθωρισμό των τροφίμων είναι ενθαρρυντικά.

Επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίζει το διαθέσιμο εισόδημα και να διορθώνει αδικίες και αναφέρθηκε στο επίδομα μητρότητας, η πλατφόρμα για το οποίο άνοιξε σήμερα.

Βαρύς συμβολισμός η επιλογή Μπελέρη για το ευρωψηφοδέλτιο

Τέλος, ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Μπελέρη σημείωσε πως έχει αυταπόδεικτα πού βαρύ συμβολισμό.

#Μητσοτακης #Ερντογάν #ΑΓΚΥΡΑ #ΘΑΛΑΣΣΙΑ_ΠΑ΄ΡΚΑ
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-prochorame-ta-thalassia-parka--kleidose-i-synantisi-me-erntogan.htm
Τυχαία Θέματα