Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δείτε live τη δεύτερη ημέρα

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ξεκίνησε τις εργασίες του την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, για 9η συνεχή χρονιά. Τίτλος της φετινής συνάντησης, που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, είναι η «Μεγάλη Μετάβαση», με κεντρικό άξονα των συζητήσεων τις πολύπλευρες μεταβάσεις που σημειώνονται σχεδόν σε κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής.

Τα highlights της πρώτης ημέρας

Οι κορυφαίες παρεμβάσεις της πρώτης ημέρας του Φόρουμ περιλάμβαναν ειδήσεις για την οικονομία, με

τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, να υπόσχεται μέτρα και φοροελαφρύνσεις 870 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2025 για την ενίσχυση των εισοδημάτων.

Παράλληλα, έδωσε την είδηση πως αν οι τράπεζες δεν ρίξουν τις τιμές για τις συναλλαγές με POS θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση.

"Καμπανάκι" για το μοντέλο ανάπτυξης έκρουσε στο μεταξύ ο πρόεδρος της Eurobank, Γιώργος Ζαννιάς. Τη μεγάλη σημασία που έχει η μετάβαση στην πράσινη οικονομία υπογράμμισαν τρεις ηγετικές φυσιογνωμίες της παγκόσμιας οικονομίας, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Mathias Cormann, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας και Οικονομικών, Paolo Gentiloni και η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και Πρόεδρος της Neptune Lines, Μελίνα Τραυλού, κατά την πρώτη ημέρα του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Στον κύκλο "Δικαιοσύνη, μεταρρυθμίσεις και τεχνική νοημοσύνη", στο πλαίσιο των σημερινών εργασιών του 9ου Οικονομικού Forum Δελφών, συμμετείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία «να πάρει όλο τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, να τον πετάξει και να κάνει έναν νέο από τη αρχή». Δικαιωμένος δήλωσε από τη μεριά του ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, ο οποίος επέμεινε πως πρέπει να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, για τους λόγους που τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ και τώρα το ΣτΕ του το επιτρέπει.

Ξεχωρίσαμε επίσης την τοποθέτηση του κ. Αντώνη Λαιμού, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε) και προέδρου της ENESEL S.A, ο οποίος τόνισε ότι «η Silicon Valley της ναυτιλίας είναι η Αθήνα, εκεί παίζεται το παιχνίδι».

Άξια αναφοράς και η ομιλία της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία επέμεινε στην άποψη πως δεν ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 η αιτία για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Το Reporter σάς προσφέρει πρόσβαση διαδικτυακά σε όλες τις αίθουσες του Φόρουμ και μπορείτει να παρακολουθήσετε τόσο σε live streaming όσο και on demand όλα τα πάνελ.

Artemis

Leto Karamanlis

Amphictyon Apollon Dionysos

Οι συζητήσεις του Φόρουμ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν γύρω από έξι κεντρικούς θεματικούς πυλώνες (Γεωπολιτική, Πλανήτης, Βιώσιμη Οικονομία και Χρηματοπιστωτικός τομέας, Μέλλον, Εκπαίδευση και Άνθρωποι), έχουν πάντοτε βασική επιδίωξη το γόνιμο διάλογο και την αναζήτηση λύσεων σε παλαιά και νέα προβλήματα και προκλήσεις.

Θα καταφέρει η ανθρωπότητα να ανατρέψει την πορεία της κλιματικής κρίσης; Ποια θα είναι η επίδραση των ευρωεκλογών στο μέλλον της Ευρώπης; Πώς η αναζωπύρωση των γεωπολιτικών ανταγωνισμών αναδιαμορφώνει τον πολυ-πολικό κόσμο που αναδύεται; Πώς μετασχηματίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη την υγεία, την επιχειρηματικότητα, την αστική ανάπτυξη, την εργασία και την εκπαίδευση; Ποιο είναι το μέλλον της δημοκρατίας σε έναν μετα-δυτικό κόσμο; Πώς θα διαμορφωθεί ο χάρτης της Ανατολικής Μεσογείου από την ανάπτυξη υποδομών και την εξόρυξη υδρογονανθράκων; Πώς επηρεάζει ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Γάζα τις διεθνείς σχέσεις; Βιώνουμε έναν δεύτερο ψυχρό πόλεμο ή έναν (σιωπηλό) Τρίτο Παγκόσμιο;

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα ΕΔΩ

#DEF #Φόρουμ_των_Δελφών #Reporter #Live_streaming
Keywords
Αναζητήσεις
oikonomiko-foroum-ton-delfon-ta-highlights-tis-1is-imeras.htm
Τυχαία Θέματα
Οικονομικό Φόρουμ, Δελφών, 1ης,oikonomiko foroum, delfon, 1is