Ορμπάν: Ο Τραμπ δε θα δώσει σεντ στο Κίεβο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δε θα προσφέρει χρήματα στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, αν κερδίσει στις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του.

«Δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και κατά συνέπεια, αυτός θα τελειώσει», δήλωσε ο Ορμπάν, μιλώντας στην ουγγρική κρατική τηλεόραση. «Καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η Ουκρανία δε μπορεί να σταθεί στα πόδια της μόνη της, … αν οι Αμερικανοί

δε δώσουν χρήματα και όπλα, αλλά ούτε και οι Ευρωπαίοι, τότε αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει», εκτίμησε.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει αρνηθεί να στείλει όπλα στο Κίεβο, ενώ έχει διατηρήσει στενές σχέσεις με τη Μόσχα ακόμη και μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, το 2022. Η τελευταία φορά που συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν τον Οκτώβριο, στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες της ΕΕ να απομονώσει τη Μόσχα.

Ο Ορμπάν δήλωσε ότι το πώς θα τερματιστεί ο πόλεμος, με ειρηνευτικές συνομιλίες, και το πώς θα δημιουργηθεί μια ασφαλής και σταθερή Ευρώπη είναι «ένα άλλο ζήτημα». Πρώτα, πρέπει να επιτευχθεί ειρήνευση και «ο Τραμπ έχει τα μέσα για να το πετύχει», σημείωσε.

Η ομάδα του Τραμπ δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της Ουκρανίας στην ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση Τραμπ-Ορμπάν και περιορίστηκε στο ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν τις χώρες τους, όπως η ασφάλεια στα σύνορα.

#Όρμπαν #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ #Τραμπ #ΠΟΛΕΜΟΣ_ΡΩΣΙΑΣΟΥΚΡΑΝΙΑΣ #ΣΤΗΡΙΞΗ_ΣΤΗΝ_ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_ΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
orban-o-trab-de-tha-dosei-sent-sto-kievo.htm
Τυχαία Θέματα
Ορμπάν, Τραμπ, Κίεβο,orban, trab, kievo