Πέτρος Κόκκαλης: Τι απαντά στις φήμες για «Πράσινο» κόμμα

"Ανοιχτό" αφήνει το μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως παρακολουθεί κι αυτός με αγωνία τις εξελίξεις στο κόμμα και περιμένει να δει πού θα καταλήξουν.

Ως γνωστόν, ο κ. Κόκκαλης δεν είχε ταχθεί απέναντι στην υποψηφιότητα Κασσελάκη και δεν κρύβει τους προβληματισμούς του. Σημειώνει, ωστόσο, πως ο λόγος που ασχολείται με την πολιτική

είναι για να αναδείξει τη σημασία της κλιματικής κρίσης και να υπάρξουν δράσεις για την αντιμετώπισή της. Συνεπώς, αν το κόμμα "τον χωράει" θα παραμείνει, αλλά δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο άλλης πορείας.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ρωτήθηκε για το εάν η πολιτική κίνηση «Κόσμος» την οποία αναπτύσσει εδώ και χρόνια θα εξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα και απάντησε πως «τίποτε δεν αποκλείεται».

Το τελευταίο διάστημα είχε γραφτεί πως σχεδιάζει να ηγηθεί μίας νέας πρωτοβουλίας με τη μορφή πράσινου κόμματος. Ρωτήθηκε λοιπόν σχετικά και απάντησε: «Από το 2019 που συμμετείχα στην Προοδευτική Συμμαχία με την κίνηση “Κόσμος”, αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ με όλο το δυναμικό της κίνησης είναι να δώσουμε την πολιτική διάσταση της κλιματικής δράσης η οποία, ενώ είναι προφανή στις άλλες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές χώρες του κόσμου, δεν είναι τόσο προφανής στην Ελλάδα. Και αυτή είναι μία συζήτηση την οποία ο κόσμος της Αριστεράς φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμος να την ακούσει. Δηλαδή να ακούσει ότι η κλιματική κρίση δεν είναι επιφαινόμενο της οικονομίας αλλά κεντρικό οικονομικό ζήτημα. Νομίζω ότι όποιος δεν το είχε καταλάβει, το κατάλαβε αυτό το καλοκαίρι. Και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω. Γιατί αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να ασχολούμαι με την πολιτική».

Για το εάν αυτή η δράση θα γίνει κόμμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως: «Αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι προσπαθούν να δουν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα θέλανε και ποιος ΣΥΡΙΖΑ τους χωράει. Είναι σίγουρο ότι πρέπει να υπάρξει αρκετή ειλικρίνεια και αρκετή ικανότητα σύνθεσης, προκειμένου να απειληθεί η πρωτοφανής κυριαρχεία της Δεξιάς η οποία δεν είναι υπέρ της κλιματικής δράσης. Είναι αναποτελεσματική. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει το πρόβλημα, δεν είναι η λύση. Το έχει δείξει και στην πρώτη της θητεία το αποδεικνύει και σήμερα. Εγώ συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αγωνία και αναλόγως θα κρίνω».

Και ακόμα πρόσθεσε: «Δυστυχώς, ακόμα παραμένουν ανοιχτά θέματα για τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού. Προφανώς παραμένουν ανοιχτά και για μένα και για όλους όσοι είμαστε στον χώρο. Κακά τα ψέματα, αυτή την ώρα η Αριστερά και η Κεντροαριστέρα βρίσκεται σε προσπάθεια ανασυγκρότησης. Για μένα ο κλιματικός χώρος είναι ένα συστατικό στοιχείο της Αριστεράς. Εάν υπάρχουν σχήματα τα οποία έχουν το εύρος και τη δυνατότητα να τον εντάξουν, είναι ακόμη καλύτερα».

Κόκκαληςκόμμακλιματική κρίση
Keywords
Αναζητήσεις
petros-kokkalis-ti-apanta-stis-fimes-gia-prasino-komma.htm
Τυχαία Θέματα