Πώς ο χρυσός και το δολάριο… ανεβάζουν το Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin είναι και πάλι πάνω από τα 30.000 δολάρια, αλλά η αγορά εξακολουθεί να είναι επιφυλακτική, μην έχοντας πειστεί ακόμα ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα επιστρέφει σταθερά στα κέρδη.

Παρόλα αυτά, τα επικαιροποιημένα μηνιαία γραφήματα για τον χρυσό (XAU) και το αμερικανικό δολάριο μέσω του Δείκτη Νομίσματος Δολαρίου (DXY) θα μπορούσαν να παρέχουν μια πρόωρη επιβεβαίωση ότι κάτι ιδιαίτερο ετοιμάζεται, επισημαίνει το Bitcoinist.

Ξεκινώντας με το πολύτιμο μέταλλο που κάποτε στήριζε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, παρατηρώντας το μηνιαίο διάγραμμα

XAUBTC, το οποίο συσχετίζει την τιμή του χρυσού σε Bitcoin, μπορούμε να δούμε ότι ο σχετικός δείκτης για τον Ιούνιο κινείται πέρα από τη βασική γραμμή Bollinger Band.

Η γραμμή Bollinger Band είναι ένας απλός κινητός μέσος όρος 20 περιόδων και κάθε ζώνη Bollinger ορίζεται σε δύο τυπικές αποκλίσεις του SMA.

Ιστορικά, όταν το XAUBTC κλείνει κάτω από τη βάση, η τιμή κινείται στη χαμηλότερη Bollinger Band. Στα τρέχοντα επίπεδα, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο ιστορικό χαμηλό στο διάγραμμα και ένα νέο υψηλό όλων των εποχών για το Bitcoin σε τιμή ουγγιών χρυσού.

Ο δείκτης του δολαρίου αρχίζει να υποχωρεί έναντι του BTCUSD

Και η σύγκριση του δείκτη νομίσματος του δολαρίου (DXY) με το BTCUSD προσφέρει μια ακόμη εναλλακτική ματιά στην αγορά κρυπτογράφησης σε σύγκριση με τα μεγάλα μακροοικονομικά περιουσιακά στοιχεία. Το DXY είναι ένα καλάθι κορυφαίων νομισμάτων που διαπραγματεύονται έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Όπως και στο διάγραμμα σε σχέση με τον χρυσό, η τιμή ωθείται πέρα από τη βασική γραμμή Bollinger Band.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το XAUBTC, το γράφημα DXY/BTCUSD δείχνει αρκετούς μήνες ενοποίησης κάτω από τη βάση. Αυτό δυνητικά υποδηλώνει ότι η γραμμή βάσης έχει επιβεβαιωθεί ως αντίσταση.

BitcoinCryptoκρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
pos-o-chrysos-kai-to-dolario-anevazoun-to-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα