Πρόσωπο της χρονιάς για το TIME η Τέιλορ Σουίφτ

Η Αμερικανίδα τραγουδοποιός, τραγουδίστρια, μουσικός παραγωγός, σκηνοθέτης, ηθοποιός και επιχειρηματίας Τέιλορ Σουίφτ αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς για το 2023, από το περιοδικό Time.

Το περιοδικό κυκλοφορεί με τη Σουίφτ στο συμβολικό του εξώφυλλο, με το πρόσωπο της χρονιάς κάθε έτους.

Γιατί, όμως, η ποπ τραγουδίστρια επελέγη για το 2023;

Μετά από 17 χρόνια καριέρας στη μουσική βιομηχανία, μία

πρόσφατη περιοδεία-θρίαμβο και ένα από τα πιο φανατικά fan-clubs στον κόσμο αυτή τη στιγμή, η Τέιλορ Σουίφτ μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.

Το Eras Tour προβλέπεται να κάνει την Τέιλορ Σουίφτ κατά 4,1 δισεκατ. δολάρια πλουσιότερη, ενώ η ταινία της “Eras Tour” έχει ήδη κάνει τεράστια επιτυχία με εισπράξεις άνω των 130 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Η Τέιλορ Σουίφτ έχει πουλήσει 114 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, είναι η γυναίκα με τις περισσότερες βδομάδες στο #1 του Billboard, έχει κερδίσει 14 Γκράμι, ήταν η πιο εμπορική μουσικός του κόσμου το ‘21 (όταν η βιομηχανία προσπαθούσε να καταλάβει πώς να συνέλθει από το χτύπημα της πανδημίας), ενώ η τρέχουσα Eras περιοδεία της εικάζεται πως μπορεί να καταλήξει η εμπορικότερη στην ιστορία, με έσοδα άνω του ενός δις.

Η Σουίφτ ανακηρύχθηκε και η κορυφαία καλλιτέχνης του Spotify για το 2023, καθώς συγκέντρωσε πάνω από 26 δισεκατομμύρια streaming στην πλατφόρμα από την 1η Ιανουαρίου. Το Billboard έχει υπολογίσει ότι η 33χρονη σταρ αποκομίζει μόνο από το Spotify κέρδη που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το PEOPLE.

Τα παραπάνω μοιάζουν αρκετά για να πάρει μία ποπ επιδραστική καλλιτέχνης τον τίτλο του προσώπου της χρονιάς.

Το περιοδικό TIME επέλεξε επίσης ως CEO της χρονιάς τον Σαμ Άλτμαν της OpenAI και Αθλητή της χρονιάς, τον Λιονέλ Μέσι.

#Τέιλορ_Σουίφτ #ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ_TIME #SWIFT_
Keywords
Αναζητήσεις
prosopo-tis-chronias-gia-to-time-i-teilor-souift.htm
Τυχαία Θέματα