Σε χαμηλό δύο μηνών το Bitcoin-Ρευστοποιήσεις $200 δισ. στα κρυπτονομίσματα

16:36 1/5/2024 - Πηγή: Reporter

«Κατρακυλά» την Τετάρτη το Bitcoin, πέφτοντας απότομα στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και δύο μήνες, εν μέσω του ευρύτερου κλίματος αποφυγής ρίσκου στις αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την επικείμενη απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Το Bitcoin έπεσε στα 56.757,93 δολάρια, πέφτοντας κάτω από τα 57.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. 28, αν και ανέκαμψε ελαφρά και πλέον διαπραγματεύεται κοντά στα 58.000 δολάρια.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά κρυπτογράφησης παρακολουθούν την επικείμενη απόφαση για

τα επιτόκια από τη Federal Reserve των ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα.

Οι αγορές έχουν γίνει πιο ασταθείς τον τελευταίο καιρό, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την προοπτική η μείωση των επιτοκίων μα αργήσει περισσότερο από ό,τι περίμεναν. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για το τι πρέπει να συμβεί πριν τα επιτόκια αρχίσουν να κατεβαίνουν.

Το Bitcoin είναι γνωστό ότι συναλλάσσεται ανάλογα με παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως μετοχές. Οι υποστηρικτές του το έχουν περιγράψει ως αντιστάθμισμα έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού, αλλά μέχρι στιγμής τα δεδομένα είναι ανάμεικτα.

Ο Τζέοφ Κέντρικ, επικεφαλής έρευνας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Standard Chartered, δήλωσε ότι η πτώση του Βitcoin κάτω από τα 60.000 δολάρια «άνοιξε ξανά μια διαδρομή προς το εύρος των 50-52 χιλιάδων», επισημαίνοντας ότι η αγορά εξαρτάται και από μακροοικονομικά στοιχεία εκτός αυτής.

Σημείωσε ότι οι κύριοι παράγοντες που επηρέασαν το token ήταν πέντε ημέρες διαδοχικών εκροών από τα ETF Bitcoin στις ΗΠΑ, καθώς και η επιδείνωση στο μακροοικονομικό περιβάλλον και η επιδείνωση της ρευστότητας της αγοράς.

Ο Κέντρικ πρόσθεσε ότι η αντίδραση στην έναρξη των ETFs spot bitcoin στο Χονγκ Κονγκ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ήταν «κακή», εστιάζοντας στον μικρό όγκο κύκλου εργασιών της πρώτης ημέρας από τα ETF σε εκατομμύρια δολάρια, παρά το γεγονός ότι οι καθαρές θέσεις ενεργητικού των ETF είναι σταθερές.

Η πτώση των τιμών στις αγορές κρυπτονομισμάτων έρχεται επίσης μια ημέρα μετά την καταδίκη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Binance, Τσανγκπενγκ Ζάο, σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται ήδη 14% χαμηλότερα σχετικά με την ίδια περίοδο την προηγούμενη εβδομάδα. Η κεφαλαιοποίησή της αγοράς του έχει βυθιστεί στα 1,130 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins βρίσκεται στο 50,5%.

Τα περισσότερα altcoins ακολουθούν το Bitcoin στην… κατρακύλα. Το Ethereum στάθηκε πάνω από τα 3.200 δολάρια μετά την κυκλοφορία των ETF spot στο Χονγκ Κονγκ χθες, αλλά έχει πέσει κατακόρυφα έκτοτε, υποχωρώντας ακόμα και κάτω από τα 2.900 δολάρια, πριν ανακάμψει ελαφρά.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει πέσει στα 2.240 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι η μέτρηση έχει χάσει πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια από το πρωί της Δευτέρας και βρίσκεται επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Βitcoin υποχωρεί 5,36% στα 57.782,53 δολάρια, ενώ το Ethereum διολισθαίνει 3,25% στα 2.908,89 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει πτώση 4,06% στα 123,68 δολάρια, ενώ το Cardano κερδίζει 2,87% στο 0,44202881 δολάριο.

Το Polkadot καταγράφει άνοδο 6,48% στα 6,62 δολάρια, το Dogecoin πέφτει 6,20% στο 0,12592048 δολάριο και το Shiba Inu υποχωρεί 4,54% στο 0,00002134 δολάριο.

#κρυπτονομίσματα #Bitcoin #ethereum #κρυπτονόμισμα
Keywords
Αναζητήσεις
se-chamilo-dyo-minon-to-bitcoin-refstopoiiseis-200-dis-sta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα