Ιδού τα νέα Cupra Formentor και Leon!

16:35 1/5/2024 - Πηγή: Mononews

Με νέο βενζινοκινητήρα (TSI), που αποδίδει 333PS (245kW), τεχνολογίας torque splitter και φρένα της Akebono τα Cupra Formentor και Leon Sportstourer.

Η Cupra παρουσίασε τα ανανεωμένα της μοντέλα Cupra Formentor και Cupra Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν το success

story των προκατόχων τους. Το Cupra Formentor είναι το best seller της εταιρείας και εξελίσσεται σε σύμβολο της μάρκας. Στην ανταγωνιστική αγορά A-CUV, βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης με 120.100 παραδόσεις παγκοσμίως πέρυσι (+23,0% σε σχέση με το 2022). Αξιοσημείωτα αποτελέσματα για το πρώτο όχημα που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη μάρκα. Το νέο Cupra Leon προσφέρει έναν ισχυρό χαρακτήρα τόσο στην 5θυρη hatchback εκδοχή όσο και στην Sportstourer παραλλαγή του, σε μία εποχή που η μάρκα κατακτά ένα νέο ορόσημο. Το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Cupra παρέδωσε 56.600 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 21,4% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ ο Μάρτιος με 23.800 παραδόσεις ήταν ο μήνας κατά τον οποίο η μάρκα κατέγραψε ρεκόρ όλων των εποχών.

Μιλώντας σχετικά ο ceo της Cupra, Wayne Griffiths, τόνισε: «Τα Cupra Formentor και Cupra Leon αποτέλεσαν κινητήρια δύναμη για την επιτυχία της μάρκας, καθώς επεκτείνει το αποτύπωμά της σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μία στρατηγική που αποδείχτηκε απίστευτα επιτυχημένη με παραδόσεις σχεδόν 600.000 αυτοκινήτων από τότε που λανσαρίστηκε η μάρκα το 2018. Τα νέα Cupra Formentor και Cupra Leon είναι καθαρή σχεδιαστική εμμονή. Τα δύο μοντέλα, γεννημένα για να προκαλούν έντονα συναισθήματα, αντιπροσωπεύουν αυτό που το μικρό γκρουπ οπαδών οραματίστηκε για την Cupra μόλις πριν από λίγα χρόνια».

Το ανανεωμένο εξωτερικό περιλαμβάνει το λογότυπο Cupra στο καπό, το τολμηρό κεντρικό στοιχείο στο εμπρός μέρος των δύο μοντέλων που θυμίζει ρύγχος καρχαρία, το οποίο καθορίζει την επιθετική εμφάνιση με τα τριγωνικά φώτα LED matrix και το μεγάλο, τολμηρό κάτω άνοιγμα. Η ίδια σχεδίαση τριγωνικού φωτισμού λειτουργεί ως πλαίσιο για το κεντρικό λογότυπο Cupra που φωτίζεται στο πίσω μέρος. Τα νέα ματ χρώματα, όπως το Century Bronze ή το Enceladus Grey, προσδίδουν ακόμα πιο έντονο χαρακτήρα. Η ακατέργαστη αίσθηση που αποπνέει η εξωτερική σχεδίαση αντικατοπτρίζεται στο εσωτερικό, το οποίο συνδυάζει το σπορ στυλ και τη βιώσιμη προσέγγιση με μια σειρά από ψηφιακές τεχνολογίες και επιλογές υλικών.

Το αναβαθμισμένο εσωτερικό αποπνέει μία αίσθηση ανώτερης ποιότητας, με νέας σχεδίασης στοιχεία, όπως η κεντρική κονσόλα. Πρωταρχικό κριτήριο στην επιλογή των υλικών ήταν η βιωσιμότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα bucket καθίσματα που φέρουν επένδυση είτε από ανακυκλωμένες μικροΐνες σε ποσοστό 73%, είτε από οικολογικό δέρμα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ψηφιακή εμπειρία του οδηγού. Μία νέα και βελτιωμένη διεπαφή (HMI) ενσωματώνεται στο ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, καθώς και στο μεγαλύτερο σύστημα infotainment με οθόνη 12,9”, που διαθέτει slider με έμμεσο φωτισμό.

Αμφότερα τα αυτοκίνητα διαθέτουν ένα νέο σύστημα ήχου υψηλής πιστότητας με 12 ηχεία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Sennheiser Mobility. Το σύστημα αποδίδει τον καθαρό ήχο με την υπογραφή της Sennheiser που εμπιστεύονται οι μουσικοί δημιουργοί και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές τεχνολογίες: TSI (βενζίνη), ήπια υβριδική (eTSI), TDI (diesel) και eHybrid (plug-in υβριδική). Η νέα γενιά του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης αποδίδει 272PS (200kW), προσφέρει πάνω από 100km αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και είναι πλέον συμβατή και με γρήγορη φόρτιση (έως και 50kW DC).

Αποκλειστικά διαθέσιμος για το Cupra Formentor και το Cupra Leon Sportstourer είναι ένας νέος βενζινοκινητήρας (TSI), που αποδίδει 333PS (245kW) με τεχνολογία torque splitter και φρένα της Akebono.  Η μάρκα ανακοίνωσε τη δημιουργία του Cupra Design, ενός νέου, αυτόνομου σχεδιαστικού οίκου. Το Cupra Design δεν θα είναι μόνο υπεύθυνο για τα εμπορικά προϊόντα της μάρκας, αλλά θα συνεργάζεται επίσης με εταιρείες που συνδέονται με τη φιλοσοφία της και θέλουν να ενσωματώσουν το στυλ της Cupra στις δικές τους επωνυμίες. Η φιλοδοξία με το Cupra Design είναι να γίνει το σημείο αναφοράς για όσους επιθυμούν τολμηρά, αντισυμβατικά σχέδια, ανεξάρτητα από το προϊόν.

Διαβάστε επίσης

O Νιούι φεύγει από τη Red Bull!

Keywords
Αναζητήσεις
idou-ta-nea-cupra-formentor-kai-leon.htm
Τυχαία Θέματα