Στην Κίνα ο Μασκ- Τι συζήτησαν με τον Κινέζο ΥΠΕΞ

Την Κίνα επισκέφτηκε ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, όπου και είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Τσι Γκανγκ, όπως ανακοίνωσε η κινεζική διπλωματία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μασκ βρέθηκε στο Πεκίνο προκειμένου να συζητήσει τη δημιουργία μονάδας για το δεύτερο εργοστάσιο της Tesla.

Ο Τσι Γκανγκ σημείωσε ότι η «Κίνα δεσμεύεται για τη δημιουργία περισσότερο προσανατολισμένου προς την

αγορά, βασισμένου στο κράτος δικαίου και διεθνοποιημένου» για τις ξένες επιχειρήσεις «οικονομικού περιβάλλοντος».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία του Έλον Μασκ ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Σανγκάη, ενώ η μονάδα θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο της Tesla στο χρηματοπιστωτικό κέντρο της ανατολικής Κίνας, έπειτα από το επιβλητικό εργοστάσιο, που άρχισε να λειτουργεί το 2019.

Οι σχέσεις ανάμεσα στον δισεκατομμυριούχο και το Πεκίνο έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον, αφού ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι οι σχέσεις που διατηρεί ο ιδιοκτήτης της Tesla με ξένες χώρες πρέπει να εξετασθούν.

Σύμφωνα με την κινεζική διπλωματία, ο Έλον Μασκ δήλωσε στον Τσι Γκανγκ κατά την διάρκεια της συνάντησής τους ότι η Tesla θέλει να αυξήσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα.

{https://twitter.com/ChinaDaily/status/1663494935176179712}

Έλον ΜασκΚίναΗΠΑTeslaΥΠΕΞ
Keywords
Αναζητήσεις
stin-kina-o-mask--ti-syzitisan-me-ton-kinezo-ypex.htm
Τυχαία Θέματα