Το γεωπολιτικό ρίσκο επηρεάζει ξανά το Χρηματιστήριο

Στο «κόκκινο» κινούνται σήμερα (16/4) οι παγκόσμιες αγορές, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να μην αποτελεί εξαίρεση. Οι πωλητές επικρατούν για τέταρτη σερί μέρα στην εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει σημαντικά κεκτημένα που κέρδισε τη φετινή χρονιά.

Αν και τα διεθνή χρηματιστήρια είχαν αρχικά υποδεχθεί με ψυχραιμία την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, σήμερα βγαίνει στην επιφάνεια ο φόβος των αντιποίνων. Η Λεωφόρος Αθηνών

παρουσίαζε ήδη από χθες σημάδια νευρικότητας, με τις συνθήκες sell off να κλιμακώνονται σήμερα λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη γεωπολιτική σκακιέρα της Μέσης Ανατολής.

Πλέον ο Γενικός Δείκτης κινείται αρκετά κάτω από τις 1.380 μονάδες, τις οποίες έχει να απωλέσει σε όρους κλεισίματος από τα τέλη Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου της φετινής χρονιάς. Ειδικότερα, ο ΓΔ καταγράφει «βουτιά» 1,31% στις 1.372,54 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.368,52 (χαμηλό ημέρας) και των 1.378,89 μονάδων (υψηλό ημέρας).

Ο FTSE 25 σημειώνει πτώση 1,47% στις 3.322,99 μονάδες, ο Mid Cap χάνει 1,42% στις 2.198,43 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης διολισθαίνει 1,95% στις 1.163,65 μονάδες. «Βαριές» απώλειες καταγράφουν στο ταμπλό, μεταξύ άλλων, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Viohalco, ο ΟΛΠ, η Alpha Bank, η Eurobank, o OTE και η Jumbo. Ελάχιστες μετοχές διαπραγματεύονται σε ανοδικό έδαφος. Ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών.

Δείτε εδώ τους τίτλους με τις ισχυρότερες μεταβολές στο ταμπλό

#Χρηματιστήριο_Αθηνών
Keywords
Τυχαία Θέματα