Χαμένες ευκαιρίες, παιχνίδια με τη φωτιά, αλλά και με τα σχολεία

[email protected]Λάβρος ο γ.γ. Μ. Γραφάκος με τη δήμαρχο Πεντέλης

Λάβρος ήταν ο γ.γ. του ΥΠΕΝ και πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος κατά της δημοτικής αρχής της Νατάσσας Κοσμοπούλου σε συνέντευξη που έδωσε στο δημοτικό ραδιόφωνο «Επικοινωνία 94FM». Από τη μία της καταλόγισε ότι πάει την πόλη πίσω, μη συνεχίζοντας το έργο της τέως δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά, ενώ από την άλλη είπε ότι «παίζει με τη φωτιά» στο Πεντελικό όρος, με την «απαράδεκτη και εξωφρενική» απόφαση που έλαβε να βγάλει τον Δήμο Πεντέλης από τον ΣΠΑΠ.

Και δεν ήταν μόνο αυτά. Ο κ. Γραφάκος δήλωσε, για άλλη

μια φορά, ότι δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με τη σημερινή δημοτική αρχή, με ευθύνη της τελευταίας. Κάτι που σημαίνει ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας που υπήρχαν μέχρι πρόσφατα μεταξύ του συγκεκριμένου Δήμου και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λόγω της εντοπιότητας του γενικού γραμματέα, μάλλον… πάνε περίπατο. Και αυτό μόνο καλό δεν είναι για τους πολίτες και τα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα της πόλης. 

Στον… αέρα ο ΣΠΑΠ

Και μιας και αναφερθήκαμε στον ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού), να αναφέρουμε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής ακύρωσε τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, όπου ο Βλάσσης Σιώμος αναδείχθηκε για πέμπτη συνεχή θητεία πρόεδρος. Άρα, η διαδικασία πάει από την αρχή και βλέπουμε…

Γιατί βλέπουμε; Πρώτον, γιατί δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα ασκηθεί προσφυγή κατά της απόφασης εκ μέρους του ΣΠΑΠ, κάτι που έχει δικαίωμα να πράξει σε διάστημα 30 ημερών. Δεύτερον, γιατί δεν ξέρουμε εάν μπορεί το υφιστάμενο ακυρωμένο Δ.Σ. να αποφασίζει για κρίσιμα θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Συνδέσμου και μάλιστα μία ανάσα πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (π.χ. πρόσληψη εποχιακού προσωπικού). Τρίτον, γιατί εάν γίνουν οι εκλογές και ο Βλ. Σιώμος επανεκλεγεί πρόεδρος, αλλά ο Δήμος Πεντέλης αποχωρήσει από τον ΣΠΑΠ (όπως έχει ήδη ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο), τότε -ως δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης που είναι- θα εκπέσει από το αξίωμά του και, άρα, θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές.

Με αυτά τα δεδομένα μόνο η προστασία και ανάπλαση του Πεντελικού όρους δεν διασφαλίζονται…

«Αχνοφέγγει» στο μέτωπο του ΕΝΕΕΓΥΛ στη Ν. Ερυθραία

Δύο νέοι (και ηλικιακά) δήμαρχοι συναντήθηκαν πρόσφατα, ελπίζουμε όχι στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών συναντήσεων που έχουμε συνηθίσει. Πρόκειται για τους δημάρχους Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη και Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά, οι οποίοι βρέθηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο της Λ. Μεσογείων. Ανάμεσα στα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν και αυτό του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Αγίας Παρασκευής, το οποίο πολύ καιρό τώρα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες φιλοξενίας μαθητών. Πού εμπλέκεται ο δήμαρχος Κηφισιάς; Στο γεγονός ότι η επαναλειτουργία του αντίστοιχου ΕΝΕΕΓΥΛ στη Νέα Ερυθραία είναι αυτή που μπορεί να δώσει… ανάσα στο αντίστοιχο συγκρότημα της Αγίας Παρασκευής. Μόνο που και εκεί τα πράγματα πάνε με ρυθμούς… χελώνας.

Πάντως, ο Β. Ξυπολυτάς δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν εντατικές προσπάθειες ώστε να προχωρήσει η σχετική εργολαβία και το συγκρότημα να είναι έτοιμο στις αρχές του καλοκαιριού. Το ελπίζουμε, για να μη χαθεί άλλη μία χρονιά σε έναν εκπαιδευτικό τομέα με ιδιαίτερες ευαισθησίες…

Σχολική στέγη και… πειραματισμοί

Το κακό είναι, βέβαια, ότι και εκεί που δημιουργούνται σχολεία προκειμένου να λύσουν επείγουσες ανάγκες σχολικής στέγης κάτι γίνεται και βρισκόμαστε πάλι στα ίδια. Μια τέτοια περίπτωση έχουμε στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης, όπου η δημιουργία του νέου σχολικού συγκροτήματος, η οποία πέρασε από… σαράντα κύματα, ενώ αναμενόταν να ανακουφίσει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, τελικώς θα κληθεί να εξυπηρετήσει και το 1ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης. Γεγονός που έχει ξεσηκώσει τους τοπικούς φορείς, αλλά και κάποιες παρατάξεις, που υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο αφ’ ενός θα αναγκαστούν κάποια παιδιά να «μεταναστεύουν» για να πάνε στο σχολείο τους, ενώ κάποια άλλα θα συνεχίσουν να κάνουν μαθήματα σε «προκάτ». Μάλιστα, προετοιμάζονται και κάποιες πιο δυναμικές αντιδράσεις.

Άλλο ένα παράδειγμα της «τέλειας» επικοινωνίας μεταξύ κεντρικών φορέων και τοπικών κοινωνιών.

The post Χαμένες ευκαιρίες, παιχνίδια με τη φωτιά, αλλά και με τα σχολεία appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαμένες,chamenes