Πρωταθλητές ζωής τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δύο σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, το 2ο Λύκειο Πεύκης και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων, έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό δεξιοτήτων καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 13 και 14 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη από την MKO «Kids Save Lives». Στον διαγωνισμό πήραν μέρος περίπου 180 σχολεία

από όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν, εκπαιδεύτηκαν εντατικά πριν τον διαγωνισμό από την νοσηλεύτρια του Δήμου, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Εθνικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και μέντορα του «Kids save lives», Μαρία Ματσούνη, καθώς και από την πιστοποιημένη διασώστρια του 2 Λυκείου Πεύκης και εκπαιδευτικό Μαργίαννα Μανδηλαρά και την επίσης πιστοποιημένη διασώστρια και σχολική νοσηλεύτρια του Ειδικού Σχολείου Γιώτα Χατζηιωαννίδου.

Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί στις δεξιότητες της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης παιδιά από 5 σχολεία του Δήμου. Πιο πρόσφατα, μετά από αίτημα των συλλόγων και κηδεμόνων των 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, του 2ου Γυμνασίου Πεύκης και του 2ου Λυκείου Πεύκης πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου τρίωρο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Μάθε να σώζεις μια ζωή με τα δυο σου χέρια… Μπορείς»!

Οι παρευρισκόμενοι (γονείς και εκπαιδευτικοί) είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε δεξιότητες, όπως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, πλάγια θέση ασφαλείας και πνιγμονή από ξένο σώμα από την νοσηλεύτρια του Δήμου και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ERC (ευρωπαϊκού συμβουλίου αναζωογόνησης) Μαρία Ματσούνη.

The post Πρωταθλητές ζωής τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα