Επιτυχημένο το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας στο Πεδίο του Άρεως 23- 24/9

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας στο Πεδίο του Άρεως στις 23 και 24/9, το οποίο ήταν αφιερωμένο στα ζώα συντροφιάς και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για δύο ολόκληρες ημέρες, φιλοζωικές οργανώσεις, κτηνίατροι, groomers, εκπαιδευτές, καθώς και αφοσιωμένοι εθελοντές που αγαπούν τα ζώα, συναντήθηκαν στο Μητροπολιτικό Πάρκο της Περιφέρειας Αττικής μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε χώρο αναψυχής και ενημέρωσης.

Μάλιστα, το γνωστό σε όλους κόκκινο τρενάκι μετέφερε τους επισκέπτες

μαζί με τους σκύλους τους, τις ημέρες του φεστιβάλ, από το Σύνταγμα μέχρι το Πεδίον του Άρεως από τις 12.00 έως τις 18.00, μια προσφορά από τη Δ/νση Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, στα περίπτερα φιλοζωικών οργανώσεων, να δουν ζώα συντροφιάς που είναι προς υιοθεσία και αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι. Επίσης, τα Petcity διοργάνωσαν «Ημέρα Υιοθεσίας», με ιδιαίτερους προσκεκλημένους τα ζώα συντροφιάς που σώθηκαν από τις πυρκαγιές και τις πρόσφατες πλημμύρες και ψάχνουν τη νέα τους οικογένεια. Δύο μεγάλοι, ειδικά διαμορφωμένοι στίβοι φιλοξένησαν agility, dog frisbee, dog dancing, υπακοή και άλλες πολλές διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές επιδείξεις. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ οργανώθηκαν παιχνίδια για τους επισκέπτες με τους σκύλους, με πολλά δώρα για τους νικητές. Τέλος, λειτούργησε υπαίθριο κομμωτήριο για περιποίηση και συμβουλές για τα κατοικίδια, έγιναν παιχνίδια εκπαίδευσης για παιδιά, αλλά και μεγάλους, βιωματικές εμπειρίες, πολλά εργαστήρια και μια απίστευτη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας από το Athens Digital Art Festival. Το φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία των Swinging Cats.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε τον χώρο και ενημερώθηκε για τις δράσεις που είναι σε εξέλιξη, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φιλόζωους και εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων. Με αφορμή τη σχετική εκδήλωση ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη διαχρονική στήριξη κάθε πρωτοβουλίας και προγράμματος που έχει ως στόχο του τόσο τα δεσποζόμενα όσο και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

The post Επιτυχημένο το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας στο Πεδίο του Άρεως 23- 24/9 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα