Ημέρα παιχνιδιού, αλλά και περισυλλογής για το Περιβάλλον στην Αγία Παρασκευή

Η εκδήλωση  του Δήμου Αγίας Παρασκευής και της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ήταν μία ημέρα μεγάλης γιορτής – συμμετοχής και παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους, που πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της πόλης.

«Παράλληλα είναι και η μέρα που, κάτω από το φως των πρωτοφανών αλλαγών που εκτυλίσσονται στο κλίμα ολόκληρου του πλανήτη, με συνεχή αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά και της συχνότητας και της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων,

πρέπει να θυμόμαστε την κλιματική αλλαγή και την ανάγκη να θέσουμε τους προσωπικούς μας στόχους και τους στόχους ως κοινωνία, ώστε να αναστραφεί» όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, για να προσθέσει:

«Μέσα από τον δημόσιο διάλογο διαπιστώνεται η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων προς τα περιβαλλοντολογικά θέματα. Χρειάζεται όμως, να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε, να παρασύρουμε μαζί μας τις οικογένειες και τους φίλους μας. Να γίνουμε εμείς ακόμα πιο μαχητικοί. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, αλλά μπορούμε ακόμη να αναστρέψουμε την κλιματική αλλαγή και να χτίσουμε έναν πράσινο πλανήτη από την αρχή.

Γι’ αυτήν την πολύ σημαντική για το περιβάλλον μας μέρα διδαχτήκαμε, μικροί και μεγάλοι, μέσα από το παιχνίδι όλα τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν. Απλές καθημερινές συνήθειες, που συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη, όπως η ανακύκλωση στο σπίτι, ξεχωρίζοντας τα πλαστικά μπουκάλια τις μπαταρίες, η οικονομία στη χρήση του νερού κ.ά.

Η ανακύκλωση είναι σημαντική και κάθε ένα σπίτι μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά».

The post Ημέρα παιχνιδιού, αλλά και περισυλλογής για το Περιβάλλον στην Αγία Παρασκευή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα