Μ. Γραφάκος: Η πόλη θα πάει πίσω με τη διοίκηση Κοσμοπούλου – Παίζει με τη φωτιά στο Πεντελικό

Ιδιαίτερα σκληρή κριτική άσκησε στη σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη 24 Απριλίου στο δημοτικό ραδιόφωνο «Επικοινωνία 94FM» και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές». Αν και η συνέντευξη ήταν για θέματα που άπτονται του κυβερνητικού αντικειμένου του, οι συνάδελφοι Δημήτρης Δημακόπουλος και Γιώργος Μισιάκας δεν έχασαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν και για θέματα του Δήμου Πεντέλης.

Και ο κ.

Γραφάκος δεν άφησε κανένα περιθώριο παρανόησης για το πώς βλέπει τα πράγματα στον Δήμο όπου διαμένει, ξεκινώντας την απάντησή του με τη φράση «Νομίζω ότι η πόλη θα πάει πίσω με τη μη συνέχιση του έργου της κ. Κεχαγιά». Όπως ανέφερε,  η τέως δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά «τα τελευταία τέσσερα χρόνια έλυσε όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και, ξέρετε, αυτά δεν γίνονται τυχαία». Τη ίδια στιγμή ο ίδιος δήλωσε περήφανος που βοήθησε στη λύση αυτών των προβλημάτων, όπως και στο να έρθουν στην πόλη χρήματα.

Και πώς έγιναν όλα αυτά; Το εξηγεί ο ίδιος, τονίζοντας: «Βρήκα μια δημοτική αρχή με τη Δήμητρα Κεχαγιά με την οποία μπορέσαμε και συνεννοηθήκαμε. Με την παρούσα δημοτική αρχή δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης, γιατί πολύ απλά δεν το θέλει η ίδια. Έχει κάθε δικαίωμα, ωστόσο, χάνουν οι πολίτες».

«Εξωφρενική η απόφαση να βγάλει τον Δήμο από τον ΣΠΑΠ»

Ακόμη δριμύτερη ήταν η κριτική που άσκησε ο κ. Γραφάκος στη διοίκηση της νυν δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου για το θέμα που έχει ανακύψει με την απόφαση αποχώρησης του Δήμου Πεντέλης από τον ΣΠΑΠ (σ.σ. απόφαση που ωστόσο έχει πολύ δρόμο για να εφαρμοστεί, εάν εφαρμοστεί). «Είναι εξωφρενικό αυτό το οποίο τόλμησαν να σκεφθούν και να ψηφίσουν» είπε ο γ.γ. του ΥΠΕΝ, θυμίζοντας ότι οι τρεις δημοτικές ενότητες που απαρτίζουν τον Δήμο Πεντέλης (Μελίσσια, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη) ήταν τα τρία από τα επτά ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου, ενώ το 40% του Πεντελικού όρους είναι στον συγκεκριμένο Δήμο. Πρόσθεσε δε ότι ο Δήμος Πεντέλης έχει επωφεληθεί ιδιαιτέρως από τη λειτουργία του ΣΠΑΠ.

Ο κ. Γραφάκος θεωρεί ότι με την απόφασή της η δημοτική αρχή «παίζει κυριολεκτικώς με τη φωτιά», συμπληρώνοντας ότι όλα έγιναν επειδή δεν άρεσε στη σημερινή διοίκηση ο νυν πρόεδρος του Συνδέσμου. Μάλιστα, αναφερόμενος στον Βλάσση Σιώμο, ο κ. Γραφάκος σημείωσε ότι έκανε μια εξαιρετική δουλειά και λειτούργησε με πολύ μεγάλη συνέπεια και επιμέλεια. Κι αν, τέλος πάντως, σε κάποιους δεν έκανε, θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μια καμπάνια εναντίον του, ώστε να χάσει στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Συνδέσμου».

Ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων σημείωσε ότι συγκεκριμένη απόφαση της δημοτικής αρχής δείχνει ότι στερείται δημοκρατικής αντίληψης. «Είναι ντροπή τους και δείχνει ότι δεν έχουν θεσμικά αναχώματα. Και όταν δεν υπάρχουν θεσμικά αναχώματα οι δημοτικές αρχές είναι επικίνδυνες. Ό,τι 30 χρόνια αντιπάλευα στον δημόσιο βίο, τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την τοξικότητα, τα βλέπω στο πρόσωπο της σημερινής δημοτικής αρχής» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Γραφάκου.

Ακούστε μετά από το 29:45 το απόσπασμα που αφορά στον Δήμο Πεντέλης:

The post Μ. Γραφάκος: Η πόλη θα πάει πίσω με τη διοίκηση Κοσμοπούλου – Παίζει με τη φωτιά στο Πεντελικό appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γραφάκος, Κοσμοπούλου – Παίζει, Πεντελικό,grafakos, kosmopoulou – paizei, penteliko