Νομικό πινγκ-πονγκ μεταξύ Ν. Κοσμοπούλου και Δ. Παπακωσταντίνου για τον Δήμο Πεντέλης

Εκδικάστηκαν τελικώς τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, στο 29ο Τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών η ένσταση που υπέβαλε ο επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και η αντέστανση της επικεφαλής της παράταξης Μπορούμε Καλύτερα και δημάρχου Πεντέλης Νατάσσας Κοσμοπούλου για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Πεντέλης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης της κ. Κοσμοπούλου, ο συνδυασμός

του κ. Παπακωνσταντίνου διεκδικεί να αναγνωριστούν 59 ψηφοδέλτια και η άλλη πλευρά διεκδικεί την αναγνώριση 91 ψηφοδελτίων.

«Σε κάθε περίπτωση έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η νέα δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, τηρεί τις δεσμεύσεις της, υλοποιεί το πρόγραμμά της και αλλάζει την πόλη. Η μόνη μας προτεραιότητα είναι η πόλη και οι δημότες και ενεργοποιούμε απερίσπαστα όλες μας τις δυνάμεις προς αυτόν τον στόχο», δήλωσε μετά τη σημερινή εκδίκαση η δήμαρχος.

Ωστόσο, το νέο στοιχείο στην αντιπαράθεση των δύο πλευρών είναι η προσφυγή που έχει γίνει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και με την οποία η παράταξη της κ. Κοσμοπούλου ζητά «να επιβληθούν τα νόμιμα στον συνδυασμό του κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς δεν έχει καταθέσει, όπως ο νόμος ορίζει, τις εκλογικές δαπάνες στην πλατφόρμα του ΥΠ.ΕΣ. και στην Αποκεντρωμένη, κάτι που σύμφωνα με τον νόμο επιφέρει πρόστιμο και έκπτωση από το αξίωμα».

Οπότε, εκτός από την απόφαση του Πρωτοδικείου, την οποία σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις θα πρέπει να αναμένουμε έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, έχουμε να περιμένουμε και την έκβαση της προσφυγής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για να μάθουμε με ποια δημοτική αρχή θα πορευτούμε τα επόμενα χρόνια στον Δήμο Πεντέλης.

The post Νομικό πινγκ-πονγκ μεταξύ Ν. Κοσμοπούλου και Δ. Παπακωσταντίνου για τον Δήμο Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα