Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού γέφυρα πολιτισμού Ελλάδας – Ιταλίας – Ισπανίας

Την πρωτότυπη έκθεση «Θαλασσοπόροι της Γηραιάς Ηπείρου – Έλληνες ναυτικοί με τον Κολόμβο και τον Μαγγελάνο» θα φιλοξενήσει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, ο οποίος μετατρέπεται σε γέφυρα πολιτισμού μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας – Ισπανίας. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 15/1 στις 19.00, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού, με τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες των επισήμων, καθώς και με την προβολή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του Ισπανού Ελληνιστή Πέδρο Ολάγια, «Φρανθίσκο

Άμπο, οι Έλληνες ναυτικοί στον πρώτο περίπλου της Γης».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η έκθεση αυτή, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, είναι ένας συνδυασμός δύο επιμέρους εκθέσεων, μίας ΙΤαλικής για την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο, και μίας ισπανικής για τον πρώτο περίπλου της Γης από τον Μαγγελάνο, δύο αποστολών που έγιναν για λογαριασμό της Ισπανίας.

Είναι πολύ λίγο γνωστό ότι στα εγχειρήματα αυτά συμμετείχαν και Έλληνες ναυτικοί, μέλη των πληρωμάτων των δύο αυτών θαλασσοπόρων, μερικοί μάλιστα με σημαντικό έργο στην επιτυχή έκβασή τους.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από 09:00 έως 14:00 και από 17:00 έως 20:00 (Σάββατο και Κυριακή κλειστά). Διοργάνωση: Δήμος Παπάγου-Χολαργού, πρεσβείες Ισπανίας και Ιταλίας στην Αθήνα, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Ινστιτούτο Θερβάντες, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Υπεύθυνη οργάνωσης και Συντονισμού της Έκθεσης και του Καταλόγου: Κατερίνα Νταλαγιώργου, σύμβουλος Πολιτισμού του δημάρχου Παπάγου – Χολαργού.

The post Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού γέφυρα πολιτισμού Ελλάδας – Ιταλίας – Ισπανίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα