Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης «απολογήθηκε» στους δημοσιογράφους για τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του

Συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους των τοπικών έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Αφορμή της συνέντευξης ήταν ο απολογισμός των πρώτων 100 ημερών της διοίκησης του κ. Μάριου Ψυχάλη, αλλά η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα.

Ο δήμαρχος της πόλης ξεκίνησε αναφερόμενος σε κάποιες συμβολικές, αλλά και ουσιαστικές κινήσεις, που έχουν ως στόχο τον περιορισμό των εξόδων του Δήμου, καθώς δεν έκρυψε τον προβληματισμό

του για τις αυξημένες δαπάνες που προκύπτουν για τον Δήμο του -όπως και για το σύνολο, σχεδόν, των ΟΤΑ- τόσο σε επίπεδο κάλυψης των ενεργειακών αναγκών του, όσο και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις γίνονται ενέργειες, όπως είπε, από πλευράς δημοτικής αρχής για να περιοριστούν οι σχετικές δαπάνες. Για παράδειγμα, βελτιώνονται τα μέσα θέρμανσης στα σχολεία του Δήμου και τοποθετούνται φωτοβολταϊκά στις ταράτσες αρκετών σχολικών συγκροτημάτων, ενώ αυξάνεται το ποσοστό της ανακύκλωσης, προκειμένου να οδηγούνται προς ταφή όσο το δυνατόν λιγότερα απόβλητα. Ήδη, στο πρώτο φετινό τρίμηνο υπήρξε μείωση κατά 7% των απορριμμάτων που οδηγήθηκαν σε ταφή. Επίσης, παρελήφθησαν και περίπου 160 κάδοι (μπλε και κίτρινοι), που τις επόμενες μέρες θα διανεμηθούν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης.

Ο κ. Ψυχάλης αναφέρθηκε στη συνέχεια σε άμεσες ενέργειες που έγιναν ή προγραμματίζονται και αφορούν στην κοινωνική πολιτική (π.χ. μείωση τροφείων, στήριξη των οικογενειών για το πρώτο παιδί τους, εκτεταμένο και περισσότερο προσιτό πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης), σε μικρά και μεγάλα έργα που γίνονται στην πόλη (π.χ. απομάκρυνση περιπτέρων και άλλων εμποδίων από τα πεζοδρόμια, παρεμβάσεις σε προαύλια σχολείων και διαγραμμίσεις έξω από αυτά, φυτεύσεις δένδρων), στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τους ελεύθερους χώρους, ακόμη και στη διοικητική δομή του Δήμου.

Απαντώντας και σε σχετικά ερωτήματα των δημοσιογράφων, ο δήμαρχος δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι οι δήμοι εξαναγκάζονται να δανείζονται με απαράδεκτα και μη βιώσιμα επιτόκια, αλλά και για το γεγονός ότι το κράτος περιμένει από αυτούς -ιδιαίτερα στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων- να κινηθούν πέρα από τις δυνατότητες που έχουν.

Αναφορικά με το δάσος Μορέλλα και τις δικαστικές διεκδικήσεις που υπάρχουν γι’ αυτό, ο κ. Ψυχάλης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τελική κατάληξη της υπόθεσης, ενώ αναφέρθηκε και στην εκδήλωση – ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο, την Κυριακή 28 Απριλίου, όπου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, που έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Δήμων και στον Βόρειο Τομέα Αττικής, ο κ. Ψυχάλης είπε ότι, προς το παρόν, ο Δήμος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με έκδοση νέων αδειών που να εκμεταλλεύονται τις νέες ρυθμίσεις, αλλά θεωρεί ότι το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά από την Αυτοδιοίκηση και όχι μεμονωμένα από τον κάθε δήμο.

Τέλος, εξέφρασε την πρόθεση αυτού του είδους οι ενημερώσεις προς τους δημοσιογράφους να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους δημότες να παρακολουθούν την πορεία υλοποίησης του έργου της δημοτικής αρχής και κατ’ επέκταση, να το κρίνουν και να το αξιολογούν.

«Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους εκπροσώπους των Μέσων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της πόλης μας και να παρουσιάσουμε τα όσα μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει ως δημοτική αρχή. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε πως το έργο που παρουσιάσαμε δεν είναι προσωπικό, αλλά αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που έχουν καταθέσει οι αντιδήμαρχοι, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, το προσωπικό και οι ειδικοί συνεργάτες, προκειμένου όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας. Τους ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό και είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια διάθεση. Παράλληλα, θέλω να τονίσω πως είμαστε ανοικτοί προς όλους τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης. Ευχαριστούμε θερμά όλους για την παρουσία τους. Επιθυμούμε να έχουμε την επαφή μαζί τους και, βεβαίως, να δεχόμαστε τον “έλεγχο” και την κριτική τους, γιατί αυτή θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχάλης.

The post Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης «απολογήθηκε» στους δημοσιογράφους για τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα