Ότι οδηγεί στην απόλυση συμβασιούχους κατηγορεί τον δήμαρχο Χαλανδρίου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου

Να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων που απασχολούνται στον Δήμο Χαλανδρίου με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 55-Plus (1+1) αποφάσιε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, σύμφωνα με την καταγγελία που κάνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου. Απόφαση που -σύμφωνα με τους εργαζόμενους- συνεπάγεται με απόλυση, αφού το προαναφερόμενο πρόγραμμα επιτρέπει ανανέωση για έναν ακόμη χρόνο.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο αντιμετώπισε την αδιαλλαξία

του κ. Ρούσσου, ο οποίος επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους για την απόφασή του. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ζήτησαν από τον δήμαρχο να «ξανασκεφτεί το θέμα», καθώς «επί της ουσίας στρέφεται ενάντια σε μια κατηγορία υπαλλήλων μακροχρόνια άνεργων. Το πρόγραμμα, έγινε προκειμένου οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας να μπορέσουν να βγάλουν μια πενιχρή σύνταξη. Σε μια εποχή που η ανεργία είναι στα ύψη και είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει δουλειά κάποιος (πόσο μάλλον σε αυτή την ηλικία) τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα».

Μάλιστα, ο Σύλλογος κατηγορεί τον κ. Ρούσσο ότι «ακολουθεί και εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική, που θέλει τους εργαζόμενους ομήρους και αναλώσιμους και τους Δήμους αναπτυξιακές επιχειρήσεις, όπου οι μεγαλοεργολάβοι θα παίρνουν τα πολλά και οι εργαζόμενοι σε αυτούς μισθούς πείνας». «Μας κάνει εντύπωση πως είναι ο ίδιος δήμαρχος που από τη μία στηρίζει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους, αλλά την άλλη στιγμή προβαίνει σε ενέργειες και κινήσεις που όχι μόνο δεν είναι
υποστηρικτικές αλλά θίγεται και η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των υπαλλήλων», προσθέτουν οι εργαζόμενοι.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου για τους συμβασιούχους:

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου για τους συμβασιούχουςΛήψη

The post Ότι οδηγεί στην απόλυση συμβασιούχους κατηγορεί τον δήμαρχο Χαλανδρίου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ότι, Χαλανδρίου, Σύλλογος Εργαζομένων, Δήμου,oti, chalandriou, syllogos ergazomenon, dimou