Συνάντηση της δημοτικής αρχής με τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Πεντέλης

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του Δήμου Πεντέλης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία της δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου και της αρμόδιας αντιδημάρχου Πολιτισμού Αρτέμιδος Αργύρη. Σκοπός της συνάντησης ήταν «η ανταλλαγή απόψεων, η γνωριμία και ο συγκερασμός των διαφορετικών ταυτοτήτων και της πολύπτυχης δράσης των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης, καθώς και ο ρόλος και η υποστήριξη του Δήμου Πεντέλης στον εμπλουτισμό, την ανάδειξη από κοινού πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων

και στις τρεις δημοτικές κοινότητες», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Η δήμαρχος καλωσόρισε τους προέδρους και τα μέλη των συλλόγων τονίζοντας πως «οι Σύλλογοι αποτελούν το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας στην προαγωγή του πολιτισμού και ως διοίκηση οφείλουμε να είμαστε η εκτελεστική δύναμη που θα υποστηρίζει και θα καλλιεργεί τους κατάλληλους όρους γι’ αυτόν το σκοπό. Στόχος μας όλοι οι σύλλογοι να μετέχουν δημιουργικά στις εκδηλώσεις της πόλης μας και πρόθεσή μας η ισότιμη οικονομική ενίσχυση των πολιτισμικών φορέων μας, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Είμαστε μια πόλη με βαθιές ρίζες στον πολιτισμό και γι’ αυτό πραγματικά όλοι μαζί αξίζει και μπορούμε καλύτερα».

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άρτεμις Αργύρη σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στην προσέγγιση της δημοτικής μας αρχής και της ίδιας προσωπικά οι πολιτισμικοί μας σύλλογοι είναι ο αδιαμφισβήτητος πλούτος και η ζωντανή εμπειρία της ταυτότητας του Δήμου μας. Ευελπιστούμε, αλλά και ταυτόχρονα δεσμευόμαστε, αυτή η πρώτη συνάντηση να αποτελέσει εφαλτήριο συνεχούς συνεργασίας και διαλόγου, με την πεποίθηση πως η αυτοδιοικητική και πολιτισμική αποστολή έχουν κοινή αφετηρία και σκοπό τους την προσφορά, την αλληλόδραση, την παιδεία του πολιτισμού, μα πάνω από όλα τη διαμόρφωση μιας συνεργατικής κουλτούρας που θα μας προσφέρει εξωστρέφεια, σύγχρονες προοπτικές και δυνατότητες».

Η αναλυτική ανακοίνωση για τη συνάντηση με τους πολιτιστικούς συλλόγουςΛήψη

The post Συνάντηση της δημοτικής αρχής με τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα