Ήρθαν τα «μαντάτα» για τα F-16 Viper! Νέο λογισμικό» για να δουλεύει με το ραντάρ αλλά ποιο είναι το κόστος;

Σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα διαβάζουμε για «νέο λογισμικό ,απόλυτα συμβατό με τα ραντάρ και τα όπλα που θα μπορούν να φέρουν τα F-16 Viper»! Δηλαδή οι «Οχιές» για τις οποίες τόσα πολλά έχουμε ακούσει από υπουργούς, μέχρι τώρα δεν δούλευαν στο 100%;Το militaire.gr έχει ασχοληθεί με την ασυμβατότητα του συστήματος αυτοπροστασίας ASPIS με το νέο ραντάρ AESA που θα έχουν τα Viper.To militaire.gr είχε αποκαλύψει το έγγραφο της αεροπορίας των ΗΠΑ,
με το οποίο οι Αμερικανοί είχαν επισημάνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα «συνεργασίας» του νέου ραντάρ που θα τοποθετηθεί στα F-16 που θα εκσυγχρονιστούν στην έκδοση Viper με το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS. Κυβέρνηση τότε ήταν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η αποκάλυψη του εγγράφου δεν κινητοποίησε ούτε την κυβέρνηση ούτε την τότε αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ  που δεν είχε βγάλει τσιμουδιά!Οι λύσεις ήταν δύο ,έλεγαν κάποιοι ειδικοί , η εξής...μία: νέο σύστημα αυτοπροστασίας! Είχε προταθεί και συγκεκριμένο σύστημα με κόστος πάνω από 400 εκατομμύρια. Οι «πατέντες» που είχαν προταθεί δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.Επέλεξαν τις...πατέντες ή τα 400 εκατομμύρια; Καιρός να μας πουν...Στις 24/11/2021 ρωτούσαμε «πόσο πήγε  λύση για τα F-16 Viper».Τον Ιανουάριο του 2023 ,.όταν ο πρωθυπουργός πήγε για να υποδεχτεί τα πρώτα Viper είχαμε θέσει ξανά τα ερωτήματα.Το σίγουρο είναι ότι όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα κάποιοι έλεγαν μισές αλήθειες στους Έλληνες πολίτες και για τις Οχιές. Κι όχι μόνο αυτό. Κατηγορούσαν ως ...μειοδότες όσους έθεταν τα ερωτήματα, που έμειναν φυσικά αναπάντητα.

The post Ήρθαν τα «μαντάτα» για τα F-16 Viper! Νέο λογισμικό» για να δουλεύει με το ραντάρ αλλά ποιο είναι το κόστος; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα