LVMH: Τι συζητά για το μέλλον του εμπορικού σήματος Marc Jacobs

11:25 1/5/2024 - Πηγή: Mononews

Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton εξετάζει τις πιθανές επιλογές της για το brand Marc Jacobs εν μέσω ενδιαφέροντος από πιθανούς αγοραστές, δήλωσαν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ο κολοσσός ειδών

πολυτελείας συνεργάζεται με συμβούλους και μελετά τις δυνατότητες που υπάρχουν για το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα, μετά τις προσεγγίσεις από επίδοξους «μνηστήρες», ενώ εκτιμά ότι θα μπορούσε να προσελκύσει και άλλες προσφορές από εταιρείες καταναλωτικών αγαθών και από private equities.

Η διαδικασία βρίσκεται στα αρχικά στάδια και η LVMH δεν έχει λάβει οριστική απόφαση σχετικά με τον τρόπο ανταπόκρισης στο ενδιαφέρον που υπάρχει. Ο όμιλος ειδών πολυτελείας θα μπορούσε να συνεχίσει να αναπτύσσει την επιχείρηση μόνος του, επισημαίνουν οι πηγές.

Διαψεύδει την πώληση

Εκπρόσωπος της LVMH δήλωσε ότι η εταιρεία διαψεύδει κατηγορηματικά ότι σκέφτεται την πώληση της Marc Jacobs, αρνούμενη να σχολιάσει περαιτέρω.

Είναι σχετικά σπάνιο για την LVMH να αποεπενδύει από οποιαδήποτε από τις μάρκες του χαρτοφυλακίου της. Μία από τις τελευταίες τέτοιες κινήσεις που πραγματοποίησε ήταν το 2016, όταν συμφώνησε να πουλήσει την Donna Karan και την DKNY έναντι 650 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οποιαδήποτε συμφωνία, θα βοηθούσε την LVMH να κεφαλαιοποιήσει την πολυετή ανάκαμψη της Marc Jacobs και να πουλήσει το brand που εντάσσεται στην κατηγορία προσιτής πολυτέλειας προκειμένου να επικεντρωθεί στις πιο ακριβές μάρκες.

Ο σχεδιαστής μόδας Marc Jacobs, 61 ετών, ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής για περισσότερο από μια δεκαετία στη Louis Vuitton, η οποία αποτελεί την ναυαρχίδα του LVMH όσον αφορά την συνεισφορά της στην κερδοφορία του ομίλου.

Ο Νεοϋορκέζος ίδρυσε την ομώνυμη μάρκα του το 1984 σε συνεργασία με τον Robert Duffy. Η LVMH κατέχει περίπου το 80% του brand, ενώ οι Jacobs και Duffy κατέχουν το υπόλοιπο.

Ο Marc Jacobs πουλάει προϊόντα όπως την τσάντα Tote Bag που πωλείται στην τιμή των 550 ευρώ στη Γαλλία, πολύ χαμηλότερα από την τιμή των 1.500 ευρώ που κοστίζει μια τσάντα Neverfull της Louis Vuitton.

Η εταιρεία εισήλθε στην αγορά της προσωπικής περιποίησης το 2007, λανσάροντας το άρωμα Marc Jacobs Daisy και στη συνέχεια κυκλοφόρησε μία σειρά προϊόντων ομορφιάς το 2014, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η LVMH προχώρησε στην αναδιάρθρωση της Marc Jacobs τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οδήγησε στην απλοποίηση της γκάμας των προϊόντων της. Η κερδοφόρα μάρκα κατέγραψε πωλήσεις περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ (642 εκατομμύρια δολάρια) το 2023, ανέφεραν πηγές. Σημειώνεται ότι η LVMH δεν δημοσιεύει στοιχεία για την οικονομική επίδοση ανά εμπορικό σήμα.

Ο όμιλος LVMH, με έδρα στο Παρίσι, έχει συγκεντρώσει στο χαρτοφυλάκιο του 75 εμπορικά σήματα, από την Tiffany & Co. έως τον Christian Dior και τον παραγωγό σαμπάνιας Dom Perignon.

Διαβάστε ακόμη:

Ναταλί Βερντέιγ: H Tiffany «Céleste» 2024 για big spenders

Όμιλος Kering: Ο Gucci παρασύρει το κάστρο του -μια εξαίρεση

Ο ζωγράφος και η τσάντα – Μια ιδανική συνεργασία χιλιάδων ευρώ

Keywords
Αναζητήσεις
lvmh-ti-syzita-gia-to-mellon-tou-eborikou-simatos-marc-jacobs.htm
Τυχαία Θέματα