Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

11:22 1/5/2024 - Πηγή: Reporter

Με απώλειες έκλεισαν τη… λειψή συνεδρίαση της Τετάρτης (1/5) λόγω της αργίας της εργατικής Πρωτομαγιάς οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Ιαπωνία και Αυστραλία, με τους επενδυτές να περιμένουν την πιο πρόσφατη απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στο γιεν,

το οποίο ξεκίνησε την εβδομάδα μέσα σε κλίμα αστάθειας, εν μέσω… ύποπτης παρέμβασης τη Δευτέρα. Το νόμισμα αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται γύρω στο επίπεδο των 157,7 έναντι του δολαρίου.

Η ξαφνική ενίσχυση του γιεν τη Δευτέρα είναι πιθανό να οφείλεται σε παρέμβαση των ιαπωνικών αρχών, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο στοιχεία της αγοράς από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι η πρόβλεψη της κεντρικής τράπεζας για τις συνθήκες της αγοράς χρήματος της Τετάρτης έδειξε καθαρή είσπραξη κεφαλαίων 7,56 τρισεκατομμυρίων γιεν (47,91 δισεκατομμύρια δολάρια).

Το Reuters ανέφερε αυτό σε σύγκριση με εκτίμηση 2,05 έως 2,30 δισεκατομμυρίων γιεν από χρηματιστηριακές εταιρείες στην αγορά χρήματος που αποκλείει την παρέμβαση, προσθέτοντας ότι οι συναλλαγές νομισμάτων χρειάζονται δύο ημέρες για να διευθετηθούν.

Τη Δευτέρα, το γιεν υποχώρησε σε χαμηλό 34 ετών έναντι του δολαρίου, αγγίζοντας τα 160,03 πριν ενισχυθεί στα 155 περίπου σε διάστημα λίγων ωρών.

Οι περισσότερες ασιατικές αγορές ήταν κλειστές λόγω της αργίας της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στα μάκρο, η Νότια Κορέα σημείωσε αύξηση 13,8% στις εξαγωγές τον Απρίλιο, μια απότομη αύξηση σε σύγκριση με την άνοδο 3,1% τον Μάρτιο, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της τελωνειακής υπηρεσίας της χώρας.

Η άνοδος ξεπέρασε επίσης την αύξηση κατά 13,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι εισαγωγές στη Νότια Κορέα αυξήθηκαν κατά 5,4%, λιγότερο από την αναμενόμενη αύξηση 6,2% και αντίστροφα από την πτώση 12,3% τον Μάρτιο.

Ως εκ τούτου, το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας μειώθηκε στα 1,53 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 4,29 δισεκατομμύρια δολάρια που καταγράφηκαν τον Μάρτιο.

Ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το πρώτο του περιφερειακό κέντρο δεδομένων στην Ταϊλάνδη.

Η εταιρεία είπε ότι θα δημιουργήσει επίσης νέα υποδομή cloud και τεχνητής νοημοσύνης στην Ταϊλάνδη, καθώς και ότι θα παρέχει ευκαιρίες δεξιοτήτων τεχνητής νοημοσύνης σε πάνω από 100.000 άτομα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,34% κλείνοντας στις 38.250,50 μονάδες, ενώ

ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.569,90 μονάδες, χάνοντας 1,23%.

#ιαπωνία #Αυστραλία #ασιατικές_αγορές #Nikkei #Κίνα
Keywords
Αναζητήσεις
apoleies-se-iaponia-kai-afstralia--vlemmata-se-fed-kai-gien.htm
Τυχαία Θέματα
Απώλειες, Ιαπωνία, Αυστραλία- Βλέμματα, Fed,apoleies, iaponia, afstralia- vlemmata, Fed