Nvidia: Τα ισχυρά αποτελέσματα τροφοδοτούν νέο ράλι στη μετοχή της

Η πρόβλεψη για πωλήσεις άνω των 24 δισ. δολαρίων για το τρέχον τρίμηνο, αλλά και τα ισχυρά αποτελέσματα του προηγούμενου, εκτόξευσαν μετασυνεδριακά τη μετοχή της Nvidia.

Η εταιρεία προέβλεψε αύξηση των πωλήσεων, πολύ υψηλότερη από αυτή των ανταγωνιστών της, επικαλούμενη την ισχυρή ζήτηση των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της, τα οποία επεξεργάζονται τα δεδομένα για τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia

αυξήθηκε κατά περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος – ανεβάζοντας την αποτίμησή της στα 1,67 τρισεκατομμύρια δολάρια – καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η εταιρεία θα πρωταγωνιστήσει στην εποχή της υπολογιστικής τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 22,1 δισ. δολαρίων έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών στα  20,4 δισ. δολάρια. Υψηλότερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της στα 12,3 δισ. δολάρια έναντι εκτιμώμενων 10,8 δισ. δολαρίων.

Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα  4,93 δολάρια.

Αν και η ανησυχία μεταξύ των επενδυτών ήταν διάχυτη πριν ανακοινώσει τα αποτελέσματα η εταιρεία, με ισχυρές πιέσεις στη μετοχή και απώλειες άνω του 4%, μέσα στο έτος, η Nvidia πέτυχε ένα ακόμα ράλι 30%, ενώ σε διάστημα ενός έτους, η μετοχή της έχει εκτοξευτεί κατά 222%.

Διαβάστε επίσης:

Πρακτικά Fed: Αισιοδοξία για πληθωρισμό – Επιφυλάξεις για μία γρήγορη μείωση των επιτοκίων

Jeff Bezos: Πούλησε 50 εκατ. μετοχές της Amazon σε 9 ημέρες – Πόσα κέρδισε

HSBC: Έκτακτες επιβαρύνσεις 5 δισ. δολ. έπληξαν τα κέρδη του δ’ τριμήνου

Keywords
Αναζητήσεις
nvidia-ta-ischyra-apotelesmata-trofodotoun-neo-rali-sti-metochi-tis.htm
Τυχαία Θέματα