Wall Street: Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα πριν την ανακοίνωση της FED – Bαρίδι n μετοχή της AMD

19:54 1/5/2024 - Πηγή: Mononews

Μεικτά πρόσημα και επιφυλακτικότητα επικρατούν στους  δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης, εν αναμονή των ανακοινώσεων της FED απόψε το βράδυ.

Η αγορά είδε επίσης μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, με αυτά της AMD να είναι κατώτερα των προσδοκιών ενώ αυτά της Amazon να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Έτσι,

λίγο μετά το συμπλήρωμα 3  ωρών από το άνοιγμα της αγοράς, ο  Dow Jones κινείται στις 37.938 μονάδες με άνοδο 0,32% ενώ αντίθετα ο S&P 500 υποχωρεί στις 5.020 μονάδες με απώλειες -0,31% και ο Nasdaq κινείται  στο -0,43% στις 15.590 μονάδες.

Η αγορά αναμένει την ανακοίνωση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της FED (FOMC) προκειμένου να διαπιστώσει αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στο ύφος σχετικά με την παρακολούθηση των δεδομένων και τη διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα. Η αγορά έχει προεξοφλήσει πως η FOMC θα διατηρήσει σταθερά και αυτό τον μήνα τα επιτόκια, ενώ αναμένει πως ο Τζερόμ Πάουελ θα αναφέρει ξανά πως η FED θα συνεχίσει να αποφασίζει με βάση τα στοιχεία κάνοντας ότι είναι απαραίτητο, παραμένοντας στα τρέχοντα επίπεδα για όσο χρειαστεί.

Το ενδιαφέρον της αγοράς είναι κυρίως στραμμένο στο αν ο επικεφαλής της FED δώσει μια ένδειξη για αλλαγή στο κλίμα εντός της επιτροπής, καθώς με βάση τις τελευταίες προβλέψεις της τον Μάρτιο, οι αξιωματούχοι της συνέχιζαν να υποστηρίζουν την προοπτική για τρεις μειώσεις επιτοκίων μέσα στο 2024. Ωστόσο, τα συνεχή ισχυρά δεδομένα για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας, έχουν κάνει πιο απαισιόδοξη την αγορά, η οποία πλέον βλέπει ακόμα και την πιθανότητα για μόλις μία μείωση των επιτοκίων αργά μέσα στο έτος.

Η αγορά είδε την Μεγάλη Τετάρτη τα δεδομένα για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα για τον μήνα Απρίλιο να δείχνουν την προσθήκη 192.000 θέσεων εργασίας, πάνω από τις προβλέψεις του Dow Jones για 183.000.  Παράλληλα, οι αμοιβές των εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με πέρυσι.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Amazon ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο υπερτριπλασιάστηκαν στα 10,4 δισ. δολάρια ή 98 σεντς ανά μετοχή, από 3,17 δισ. δολάρια ή 31 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 1,65%.

Η AMD ανέφερε κέρδη και πωλήσεις α τριμήνου που ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ δήλωσε πως αναμένει να πουλήσει ΑΙ Chips αξίας 4 δισ. δολαρίων αυτό τον χρόνο.  Ωστόσο,  η πτώση 50% που κατέγραψε στα gaming-chip έφερε απογοήτευση στην αγορά, με τη μετοχή της να κινείται στο -9,70%.

Διαβάστε επίσης:

Johnson & Johnson: Διευθετεί με $6,5 δισ. αγωγές για το γνωστό ύποπτο ταλκ

Aegean: Νέα συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου σε σώμα

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο τα έβαλε με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές στη διάρκεια γυρισμάτων στο Μανχάταν (βίντεο)

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-epifylaktikotita-sto-anoigma-prin-tin-anakoinosi-tis-fed--baridi-n-metochi-tis-amd.htm
Τυχαία Θέματα