Η μεγάλη επιστροφή των ΤΕΝΕΡΓ-ΓΕΚ, το ράλι της Μυτιλ, ο Μανουσάκης και οι γκρίνιες, οι υφυπουργοί που δεν μιλιούνται, η χειροθεσία του Νικόλα Πατέρα, το στοίχημα του Πιέρ και ένα quiz με τον manager και την ωραία

ΤΕΝΕΡΓ-ΓΕΚ: Η μεγάλη επιστροφή

Αγαπητοί αναγνώστες, οι αγορές είναι ευμετάβλητες και αυτό είναι γνωστό.

Η γνώμη μας τη Δευτέρα και την Τρίτη ήταν να μη πουλήσετε γιατί η πτώση θα ήταν προσωρινή.

Φυσικά ο καθένας τι κάνει με τις μετοχές είναι δικαίωμά του.

Την Τέταρτη τα ξημερώματα, ειδικά, εστιάσαμε στους λόγους της μεγάλης πτώσης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,00% 15,90#ifrm50{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig50:hover

+ #ifrm50,#ifrm50:hover,#trig50:active + #ifrm50,#ifrm50:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,50% 17,76#ifrm161{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig161:hover + #ifrm161,#ifrm161:hover,#trig161:active + #ifrm161,#ifrm161:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;}  που έγινε την Τρίτη.

Σας γράψαμε όλη την αλήθεια.

Όσοι μας ακούσατε και είτε δεν πουλήσατε, είτε αγοράσατε πίσω τις μετοχές που είχατε πουλήσει την Τρίτη στη μεγάλη πτώση, τώρα λογικά είστε happy.

Προσέξτε.

Σας είπαμε ότι σήμερα Παρασκευή κάποια funds θα πουλήσουν 1.000.000 μετοχές της ΤΕΝΕΡΓ και κάποια αλλά θα αγοράσουν (θα τις ματσάρουν) εξαιτίας ενός green rebalancing.

Οι συμφωνημένες τιμές είναι κάτω των 18 ευρώ, όπως σας γράψαμε την Τετάρτη τα ξημερώματα.

Θα περιμένουμε λοιπόν σήμερα το απόγευμα για να δούμε σε ποια τιμή θα γίνει η αγοραπωλησία των μετοχών.

Σε κάθε περίπτωση η Τέρνα Ενεργειακή [metoxesmetoxi= ΤΕΝΕΡΓ] χθες έκλεισε στα 17,85 ευρώ με κέρδη 2,59%.

Την προηγούμενη εβδομάδα έπαιζε μεταξύ 18 και 18,40 ευρώ.

Προφανώς όσοι τρόμαξαν στην πτώση της Τρίτης, απλά κάποιοι τους πήραν τα χαρτιά φθηνά.

Και η ΓΕΚ σημείωσε μεγάλη άνοδο 3,35% και έκλεισε στα 16,06 ευρώ.

Ευτυχώς όσοι μας διαβάσατε για αυτές τις δυο μετοχές, είμαστε βέβαιοι ότι κοιμάστε ήσυχοι, εξαιτίας της πληροφόρησης του Wiseman που σας τη μεταφέρει αμέσως χωρίς σκοπιμότητες.

Mytilineos: Δυνατός

Μια άλλη μετοχή που ήταν πολύ δυνατή χθες ήταν η Mytilineos.

Όπως λένε οι χρηματιστές υπάρχει μια μεγάλη εντολή από το εξωτερικό.

Μεγάλο fund σκούπιζε τα χαρτιά έως το 36,10 ευρώ.

Τελικά η μετοχή ΜΥΤΙΛ -0,44% 36,46#ifrm124{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig124:hover + #ifrm124,#ifrm124:hover,#trig124:active + #ifrm124,#ifrm124:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} έκλεισε στα 36,62 με όγκο συναλλαγών τα 400.000 χαρτιά.

Όπως φάνηκε, για τη μετοχή λειτούργησε θετικά το μεγάλο deal με την ΔΕΗ.

Επίσης, όπως είπε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μυτιληναίος χθες «η Mytilineos έχει ένα πρότζεκτ 350 εκ. ευρώ για το βωξίτη, το γάλλιο και το αλουμίνιο το έχει ήδη υποβάλλει στο Ταμείο Καινοτομίας» και δήλωσε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη  να το χρηματοδοτήσει «αλλά θέλουμε να δούμε την υποστήριξη της Ευρώπης».

Το μήνυμα του Μυτιληναίου για την Ευρώπη και τις επενδύσεις

Όταν μιλάει ο Βαγγέλης (σ.σ. ένας είναι ο Βαγγέλης) καλό είναι να τον ακούμε με προσοχή.

Ο λόγος για τον πρόεδρο της Mytilineos, Ευάγγελο Μυτιληναίο, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις του στην εκδήλωση της Eurometaux.

Αφού εξέφρασε τους φόβους του για τη γεωπολιτική αστάθεια, μίλησε για την Ευρώπη και τα εμπόδια που βάζει η ΕΕ στην επιχειρηματικότητα.

«Είμαστε εδώ και είμαστε Ευρωπαίοι και είμαστε αυτοί που ψάχνουμε λύσεις στα προβλήματα γιατί επενδύουμε και δίνουμε δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά.

Ο νόμος για τις κρίσιμες πρώτες ύλες είναι πολύ καλός αλλά είναι άδειος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εμείς έχουμε ένα πρότζεκτ 350 εκ. ευρώ για τον βωξίτη, το γάλλιο και το αλουμίνιο και είμαστε έτοιμοι να το χρηματοδοτήσουμε, αλλά θέλουμε να δούμε την υποστήριξη της Ευρώπης.

Όπως είπε, «χρειαζόμαστε κίνητρα, που είναι απαραίτητα για να γίνουν οι επενδύσεις και να πετύχει η Ευρώπη το στόχο να κλιμακώσει την παραγωγή της.

Πρέπει να δημιουργηθεί μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικότητας γιατί τα συμφέροντα είναι κοινά», τόνισε.

ΔΕΗ: Προβληματισμός

Αντίθετα η ΔΕΗ ΔΕΗ 0,55% 10,97#ifrm56{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig56:hover + #ifrm56,#ifrm56:hover,#trig56:active + #ifrm56,#ifrm56:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} μέσα σε 5 συνεδριάσεις έχει χάσει 10% όταν η αγορά έχει χάσει 3,5%.

Η ΔΕΗ έκλεισε χθες στα 10,91 με όγκο συναλλαγών 448.000 χαρτιά.

Την προηγούμενη Πέμπτη ήταν 12.02 ευρώ.

Προβληματισμός!!!

Intracom: Συνεχίζει τις αγορές Intralot

Όπως θα θυμάστε προ ημερών η Intracom ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε 400.000 μετοχές της Intralot.

Χθες ανακοίνωσε ότι η Intracom προχώρησε στις 18 Απριλίου σε νέα αγορά 70.730 μετοχών της Intralot, συνολικής αξίας 74.049,70 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως από τις 10 Απριλίου μέχρι και τις 16 Απριλίου η Intracom είχε προχωρήσει, με 5 διαδοχικές κινήσεις, στην απόκτηση επιπλέον 400.000 μετοχών της εισηγμένης.

Ο άγριος τσακωμός στη δίκη της Folli Follie και τα… Verba Volant

Κι όμως είναι αλήθεια!

Οι απολογίες όλων των κατηγορουμένων στην πολύκροτη δίκη της Folli Follie ολοκληρώθηκαν.

Δηλαδή, όχι ακριβώς όλων, αφού ο πρώην Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου της Ασίας, Ι. Μπεγιέτης, συνεχίζει να παραμένει άφαντος κάπου στην Ασία (;) κι εκκρεμεί και ένα ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Αλλά, η ζωή έχει πολλές εκπλήξεις που αρέσουν στο Wiseman!

Από νωρίς νωρίς, οι δικηγόροι της νέας διοίκησης της Folli Follie Group, εθεάθησαν στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Δεν είναι η πρώτη, ούτε η δεύτερη αλλά η τρίτη φορά που η νέα διοίκηση ζητά την ανάκληση της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, που είναι απαραίτητα για να προχωρήσει η εξυγίανση, όπως λένε.

Αυτή η εξυγίανση όμως έχει γίνει κόκκινο πανί για την παλιά διοίκηση της εταιρείας, με τους δικηγόρους της οικογένειας Κουτσολιούτσου να αντιδρούν.

«Η εξυγίανση κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα από την ανικανότητα της νέας διοίκησης.

Είναι ντροπή να λέει ότι εξαρτάται από 1 εκατομμύριο ευρώ…», είπε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας.

«Η νέα διοίκηση της FF, έρχεται για μία ακόμη φορά να κρύψει τα ιδιοτελή της συμφέροντα κάτω από έναν δικαστικό μανδύα!

Τρεις φορές έρχονται να τρυπώσουν στη διαδικασία του ποινικού δικαστηρίου, προσπαθώντας να αποσπάσουν την επιθυμητή απόφαση!», σχολίασε ένας άλλος συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας.

«Verba Volant», απάντησε δικηγόρος της νέας διοίκησης, ενώ συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Κουτσολιούτσου, του απάντησε «Το τι πετάει σε αυτόν τον τόπο, το ξέρετε καλύτερα εσείς».

«Αν οι κατηγορούμενοι παραπλάνησαν το επενδυτικό κοινό, η νέα διοίκηση τι κάνει, όταν δεν αναρτούν καν οικονομικές καταστάσεις», είπε ένας άλλος συνήγορος.

Ψυχραιμία!

Τον τελευταίο λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη.

Και η εισαγγελέας είπε και ελάλησε!

Επιφυλάσσεται να αποφανθεί επί του θέματος, με την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου.

Η νέα τιμή-στόχος για την Jumbo και ο by the book Βακάκης

O Απόστολος Βακάκης είναι αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής των τελευταίων δύο ημερών.

Με πάνω από 1 δισ. τζίρο και πάνω από 300 εκατ. καθαρά κέρδη, έχει κάθε λόγο να είναι και χαρούμενος.

Την Πέμπτη, μάλιστα η Citi έδωσε τιμή – στόχο τα 31,5 ευρώ, όταν στο ταμπλό βρίσκεται στα 26 – 27 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανάλυση, προτείνεται σύσταση αγοράς για τη μετοχή της Jumbo ΜΠΕΛΑ -0,53% 26,36#ifrm121{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig121:hover + #ifrm121,#ifrm121:hover,#trig121:active + #ifrm121,#ifrm121:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} ενώ μαζί με την προσδοκώμενη μερισματική απόδοση του 7,6%, το περιθώριο ανόδου της μετοχής είναι 30%.

«Βλέπουμε το περιθώριο κέρδους του 2023 ως εντυπωσιακό, το οποίο, σε συνδυασμό με την ισχυρή ανάκαμψη τον Μάρτιο, θα πρέπει να στηρίξει τις μετοχές.

Πάντως, για να πούμε την αλήθεια, στη χθεσινή παρουσίαση του ομίλου στους αναλυτές, ο κ. Βακάκης μάλλον… άκεφος παρουσιάστηκε, καθώς γνωρίζουμε όλοι πόσο ατακαδόρος είναι και πώς με τα όσα λέει βγάζει… τίτλους, που λέγαμε παλιά στις εφημερίδες. 

Σε γενικές γραμμές, παρά το γεγονός ότι «προκλήθηκε», παρ’ ότι του έγιναν «προβοκατόρικες» ερωτήσεις, ήταν λιτός στις απαντήσεις του, δεν είπε πολλά για την Κίνα και την Ευρώπη.

Ήταν… by the book, μου είπε κάποιος που τον παρακολούθησε. Εκτός βέβαια από την ατάκα που πέταξε ότι θα πάει… Φλόριντα ο ίδιος αν υπάρξει σύγκρουση των ΗΠΑ με Κίνα και Ταιβάν.

Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι επένδυσε στην Trade Estate: «Αν ομαλοποιηθούν τα επιτόκια, αυτές οι εταιρείες θα κερδίσουν ένα λόγο ύπαρξης.

Θέλαμε, λοιπόν, να συνεργαστούμε με την  Trade Estates, για αυτό αποφασίσαμε να αποκτήσουμε 1% του μετοχικού τους κεφαλαίου», ανέφερε ο κ. Βακάκης.

Για να περιαυτολογήσουμε και λίγο, ο wiseman χθες ήταν αυτός που αποκάλυψε την είσοδο του Βακάκη στην εταιρεία ακινήτων, σημειώνοντας ότι αυτή η δραστηριότητά του είναι και η μόνη ζημιογόνα…

Με ταμείο 700 εκατ. η ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ταμείο 700 εκατ. ευρώ έχει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, εξαιτίας της πώλησης της ΑΚΤΩΡ και του εμπορικού κέντρου Smart Park ενώ ακολούθησε και η διάθεση του 25% του κλάδου ΑΠΕ στη Motor Oil.

Έτσι, δεν είναι παράξενο ότι ο όμιλος θα προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου με τις αποφάσεις να λαμβάνονται τον Μάιο.

Ούτε πρέπει να μας παραξενεύει το γεγονός ότι τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 242,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 46% σε σχέση με το 2022, με το περιθώριο EBITDA στα 63%.

Τα Κέρδη προ Φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητας το 2023 έφτασαν τα 143,6 εκατ. ευρώ, έναντι €28,8 εκατ. το 2022, αύξηση +400%.

Τα Καθαρά Κέρδη διαμορφώθηκαν σε €116 εκατ. έναντι ζημιών €2,6 εκατ. πέρυσι.

Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι τα 100 από τα 116 εκατ. ευρώ αφορούν στο τίμημα για την πώληση της ΑΚΤΩΡ…

Η Ελλάκτωρ κατέγραψε θετικές Λειτουργικές Ταμειακές Ροές ύψους €73,5 εκατ. ενώ η καθαρή ρευστότητα Ομίλου διαμορφώθηκε στα €308 εκατ. στις 31.12.2023 έναντι €1522 εκατ. στις 31.12.2022.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία ενεργητικού του Ομίλου ανήλθαν σε €521 εκατ. στις 31.12.2023 έναντι €364 εκατ. στο τέλος του 2022.

Το Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων ήταν στα €975 εκατ. ήτοι €2,80 ανά μετοχή.

Ίδια κεφάλαια αναλογούντα στους μετόχους της πλειοψηφίας €897 εκατ., ήτοι €2,57 ανά μετοχή.

Το ενδιαφέρον είναι η επόμενη κίνηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, δηλαδή η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την πώληση της ΗΛΕΚΤΩΡ στη Motor Oil.

Και τότε σίγουρα το ταμείο θα είναι ακόμη μεγαλύτερο…

Το ατύχημα του Παναγόπουλου και οι γκρίνιες στη ΓΣΕΕ

Στο «τιμόνι» της ΓΣΕΕ αναμένεται να παραμείνει ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγόπουλος τουλάχιστον μέχρι το τέλος της θητείας του το 2026.

Τις τελευταίες ημέρες η στήλη πληροφορείται ότι διάφορες φωνές στους κύκλους του συνδικαλιστικού κινήματος, χωρίς βέβαια να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση, ζητούν την παραίτησή του με αφορμή το σοβαρό ατύχημα που είχε και θα τον κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από την άσκηση των καθηκόντων του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παναγόπουλος βρίσκεται στο «τιμόνι» της ΓΣΕΕ εδώ και 17 χρόνια.

Για την ιστορία να αναφέρουν ότι ο «άτυχος» Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μια μέρα πριν την 24ωρη γενική απεργία της 17ης Απριλίου και μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη χτύπησε εξερχόμενος από το υπουργείο με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα ισχίου και μεταφερθεί στο «Υγείας Μέλαθρο» όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Προφανέστατα και δεν ήταν σε θέση να παρευρεθεί την επομένη του ατυχήματος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, απουσία που στη συνέχεια πυροδότησε πλήθος «σχολίων».

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ) αναθέτει στη Grant Thornton και οι ανταγωνιστές της γκρινιάζουν…

Στη Grant Thornton αποφάσισε να αναθέσει ο πολυπράγμων κος Μάνος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ, τη μελέτη κόστους και οφέλους για το πολύ σημαντικό έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Γερμανίας “Green Aegean Interconnector”.

Η μελέτη θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σε πολιτικό επίπεδο η διασύνδεση έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σόλτς, οπότε η μελέτη αποκτά ιδιαίτερη (και γεωπολιτική) σημασία.

Σε αυτήν θα εξεταστεί αν θα υπάρξει διακλάδωση στη Σλοβενία ή στη Κροατία ή μόνο σε Ελλάδα και Γερμανία και αν θα είναι 4 τα καλώδια ή 2.

Μηχανολογικά μέσα στον ΑΔΜΗΕ αυτή τη διακλάδωση την ονομάζουν «απομάστευση» (εξαγωγή και  απελευθέρωση ενός ρευστού  από ένα θερμοϋδραυλικό ταξινομημένο σύστημα) αλλά ως σεμνός wiseman τέτοια λέξη δεν θα χρησιμοποιήσω και ας προέρχεται από μελέτες του ΕΜΠ ο όρος.

Το έργο συνιστά μέρος ενός ευρύτερου «οικοσυστήματος» διασυνδέσεων με τη «φαραωνική» διαδρομή Ινδία-Σαουδική Αραβία- Αίγυπτος- Ελλάδα- Δυτικά Βαλκάνια-Αυστρία-Γερμανία.

Άρα χρειάζεται ολιστική προσέγγιση στη μελέτη κόστους – οφέλους.

Ο λεγόμενος Green Aegean Interconnector θα διαθέτει συνολική δυναμικότητα μεταφοράς έως τα 9 GW, δηλαδή 9000 Μεγαβάτ, όσο σχεδόν οι ανάγκες της Ελλάδας την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Ο προϋπολογισμός του έργου θα φτάσει έως και 14 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει υποθαλάσσια διέλευση από την Ελλάδα μέσω Αδριατικής έως τη Σλοβενία και στη συνέχεια μέσω χερσαίας διαδρομής προς Αυστρία και Νότια Γερμανία.

Μετά από όλα αυτά τα εντυπωσιακά έρχονται και οι ενστάσεις της αγοράς (εμείς απλώς τις ακούμε και τις μεταφέρουμε) για την δυνατότητα μίας μόνο εταιρίας όπως η Grant Thornton να εκπονήσει τόσο μεγάλη και σοβαρή μελέτη.

Θυμίζω πως για τα «εσωτερικά» του Ομίλου, ο κος Μανουσάκης προσέλαβε την κα Άλκηστη Φλώρου με το «προξενιό» με το νέο στέλεχος να έχει κάνει  o καθηγητής Παντελής Κάπρος, συνεργάτιδα του οποίου στο ΕΜΠ ήταν η κα Φλώρου.

Αλλά εδώ η απόφαση ανάθεσης ανήκει στον κο Μανουσάκη και μόνον.

Λέγονται πολλά και για το κόστος της μελέτης και για τη διαδικασία ανάθεσης, αλλά εμείς αυτά δεν τα πιστεύουμε: ο άρχων της πιρουέτας κος Μανουσάκης είναι πολύ προσεκτικός σε τέτοια οικονομικά μεγέθη.

Σε άλλα είναι που δεν προσέχει…

Σαββίδης – ΟΛΘ: Γεμάτα ταμεία, αλλά από επενδύσεις… νιέτ

Ενδιαφέροντα τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, η εταιρεία όπου βασικός μέτοχος είναι ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος.

Δεν θα σταθώ στα τετριμμένα, EBITDA, τζίρος, κέρδη. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η στήλη που λέει: «Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα».

Στο τέλος του 2023 ο ΟΛΘ εμφανίζει να έχει ταμείο 95,241 εκατ. ευρώ όταν ένα χρόνο πριν ήταν 93,88 εκατ. ευρώ. Με απλά λόγια, μέσα σε ένα χρόνο οι τόκοι έφτασαν το 1,4 εκατ. ευρώ.

Και γιατί να μην αυγατίζει το ταμείο αφού δεν επενδύεται;

Ο ΟΛΘ του κυρίου  Σαββίδη δεν έχει υποσχεθεί εδώ και μια 6ετία περίπου ότι θα κάνει επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ και οχυρώνεται πίσω από δικαιολογίες για να μην τις κάνει;

Δεν έπρεπε να έχει προχωρήσει στην επέκταση του 6ου προβλήτα προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ;

Διαβάζουμε π.χ. στις οικονομικές εκθέσεις ότι: «Η Εταιρεία πρέπει να προβεί σε Υποχρεωτικές Επενδύσεις για βελτιώσεις του λιμένα – οι οποίες αποτελούν μέρος του Αναπτυξιακού Προγράμματος και της Μελέτης Διαχείρισης Λιμένα (Master Plan) – οι οποίες αντιστοιχούν στην Πρώτη Περίοδο, έως τον 3/2025 (με δικαίωμα παράτασης της τυπικής λήξης, αν το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ολοκληρώσει τις Νέες Σιδηροδρομικές και Οδικές Συνδέσεις του 6ου Προβλήτα), με συνολικό προϋπολογισμό € 180 εκατομμυρίων.

Με απλά λόγια, σε ένα χρόνο από τώρα θα πρέπει να έχουν γίνει οι επενδύσεις, αλλά δεν… θα γίνουν.

Και ο ΟΛΘ θα έχει δικαίωμα να ζητήσει ένα χρόνο ακόμη προθεσμία, δηλαδή επενδύσεις από το 2026. Προς το παρόν έχουν επενδυθεί μόνο 23,9 εκατ. ευρώ.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι μια πρώτη κίνηση έκανε η διοίκηση του ΟΛΘ με την ανακήρυξη της κοινοπραξίας ΜΕΤΚΑ – ΤΕΚΑΛ ως αναδόχου για τον προβλήτα 6.

Ίσως, λοιπόν, κάτι να κινείται…

Αλλά το συμπέρασμα είναι ένα: Τι να το κάνεις το γεμάτο ταμείο αν αναβάλλεις το επενδυτικό πρόγραμμα που θα καθιστούσε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κυρίαρχο;

Απαντήσεις μόνο ο «εξαφανισμένος» μεγαλομέτοχος, κ. Ιβάν Σαββίδης, θα μπορούσε να δώσει, όμως, απ’ ότι μαθαίνουμε, έχει ήδη μεγάλες δυσκολίες στο να φέρνει ρευστό στην Ελλάδα και γι’ αυτό η μία μετά την άλλη οι επενδύσεις του μένουν στα χαρτιά (σ.σ. Πόρτο Καρράς, Παλιούρι, ακίνητα στη Θεσσαλονίκη).

Ο Μαντωνανάκης, το Grand Resort Lagonissi, οι επενδυτές και το 1 δισ.

Πολλά ακούγονται για το Λαγονήσι, τον Παντελή Μαντωνανάκη και την σφοδρή σύγκρουση με το Δημόσιο από το οποίο διεκδικεί μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια.

Με αφορμή τις φήμες που κυκλοφόρησαν ξανά περί υποψήφιων αγοραστών, ρώτησα κι έμαθα και αυτά που μου είπαν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Έμαθα, λοιπόν, ότι ο εμβληματικός ξενοδόχος δεν είναι καθόλου «κυρ Παντελής» που λέει και το τραγούδι.

Κι αυτό γιατί εκτιμά την περιουσία του με νούμερα εξόχως εντυπωσιακά.

Ο wiseman έμαθε, λοιπόν, ότι πέρυσι εμφανίστηκαν υποψήφιοι αγοραστές του Grand Resort Lagonissi με επικεφαλής πρώην τραπεζίτη, που πράγματι ήθελαν να πληρώσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να αποκτήσουν το μοναδικό αυτό ξενοδοχείο και την έκταση που το περιβάλλει.

Έχει σημασία η έκταση για το μέλλον και την επένδυση που μπορεί να γίνει.

Η πληροφορία μου λέει ότι στις διερευνητικές επαφές έπεσε στο τραπέζι μια πρόταση της τάξης των 500 εκατ. ευρώ πάνω – κάτω.

Ξέρετε, όμως, πόσο αποτιμούσε το ακίνητο ο Μαντωνανάκης;

Γύρω στο 1 δισ., με τα οποία θα πλήρωνε τα χρέη του στις τράπεζες και θα του έμεναν και μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια.

Και η αποτίμηση αυτή έγινε με βάση και τις μελλοντικές βίλες που θα μπορούσαν να κτιστούν στο οικόπεδο δίπλα στη θάλασσα.

Οι υποψήφιοι επενδυτές «έκοψαν δρόμο» που λέει κι ο λαός με τη λογική: «Αφού κάποια στιγμή θα βγει το ακίνητο σε πλειστηριασμό, γιατί να μην το πάρουμε στο ένα τρίτο της τιμής;»

Και κάπως έτσι η εκκρεμότητα μεταξύ Μαντωνανάκη, τραπεζών και Δημοσίου (Υπερταμείου) παραμένει μέχρι σήμερα…

Η γκρίνια για Μπελέρη, ο Ροϊδης και…

Αγαπητοί αναγνώστες, βλέποντας την πανηγυρική παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ και την ομιλία Μητσοτάκη, νόμιζα ότι βρίσκομαι σε άλλη χώρα.

Σε μια χώρα που όλοι μαζί, αγαπημένοι, χωρίς έριδες και συντροφικά μαχαιρώματα δίνουν τον αγώνα υπέρ κόμματος και… πατρίδος.

Μη γελιέστε.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα, ούτε στη ΝΔ που κυβερνά.

Από τους 42 υποψήφιους διεκδικεί ο καθένας μόνος του την εκλογή και όλοι μαζί… του Μπελέρη.

Αυτή είναι η γραμμή που έχει δοθεί από το κόμμα: Στηρίξτε τον δήμαρχο, να βγει πανηγυρικά η επιλογή Μητσοτάκη, το στοίχημα του Μαξίμου.

Και μη νομίζετε ότι αυτό αρέσει σε όλους.

Σε κανέναν, μάλιστα δεν αρέσει να επισκιάζεται ο δικός του αγώνας από προβεβλημένα ονόματα τύπου Μπελέρη, Μελέτη, Αυτιά.

Και κάπου εδώ ταιριάζει το κορυφαίο του Εμμανουήλ Ροϊδη για το τι είναι κόμμα: «Κόμμα: Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπό ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι».

…οι δύσκολες ισορροπίες στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο

Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι υπάρχουν πολλές γαλάζιες γκρίνιες για το ευρωψηφοδέλτιο.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων η ΝΔ θα βγάλει 7 ή 8 βουλευτές, επομένως η μάχη είναι σκληρή.

Κι εξηγούμαι:

Το στοίχημα του Μαξίμου είναι ο Μπελέρης, για τον οποίο ζητείται να στηριχθεί από τους πάντες και είναι πολύ πιθανό να εκλεγεί και σε υψηλή θέση.

Δεν θα είναι ήττα να μην εκλεγεί ή να βγει με την… ψυχή στο στόμα;

Άραγε, ο Πύρρος Δήμας πώς αισθάνεται που μεταπήδησε στη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ και βλέπει έναν ομογενή από την Αλβανία να του «κλέβει» το εκλογικό ακροατήριο;

Ο δε Δημήτρης Τσιόδρας, διευθυντής του γραφείου τύπου στο Μαξίμου, δεν είναι δυσαρεστημένος που βλέπει να τον προσπερνούν «μουσαφιραίοι», όπως π.χ. ο συνάδελφός του δημοσιογράφος, Γιώργος Αυτιάς, τον οποίο προωθούν συγκεκριμένα κέντρα;

Ο αξιόλογος πρώην υπουργός και σύμβουλος για θέματα Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, επίσης δεν αισθάνεται άνετα καθώς περιορίζεται το πεδίο δράσης του.

Κι από την άλλη, οι νυν ευρωβουλευτές Μειμαράκης, Σπυράκη, Βόζενμπεργκ, Κεφαλογιάννης, Κυμπουρόπουλος κ.λπ. αισθάνονται ήδη στριμωγμένοι.

Είναι δύσκολες οι ισορροπίες στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

Το πρόβλημα με τη Χειμάρρα

Θα συνεχίσω με την υποψηφιότητα Μπελέρη αλλά αυτή τη φορά δεν θα γράψω ότι ήδη βρίσκεται μέσα στις τρεις πρώτες επιλογές των ψηφοφόρων, άρα μάλλον θα βγει άνετα ευρωβουλευτής.

Θα σας πάω στα άσχημα της επιλογής του κ. Μητσοτάκη.

Μέσα στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, όχι προς τη δεξιά πτέρυγα, λένε ότι η εκλογή του Μπελέρη στη θέση του ευρωβουλευτή δημιουργεί ένα μείζον ζήτημα: «Μα ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε αγώνα για να γίνει δήμαρχος;

Αυτός δεν απείλησε με βέτο την Αλβανία αν δεν επέτρεπε στον Μπελέρη να ασκήσει τα καθήκοντά του;

Τώρα που θα βγει ευρωβουλευτής, άρα δεν θα είναι δήμαρχος, δεν ανοίγει ο δρόμος στον Ράμα να βάλει «εκλεκτό» του εκεί κάνοντας χειρότερη την κατάσταση για την ομογένεια», μου έλεγε συγκεκριμένο «γαλάζιο» στέλεχος.

Και συνέχιζαν: «Για μια χούφτα δεξιές ψήφους θα χάσουμε τον δήμο της Χειμάρρας ενώ θα μπορούσε μια χαρά και ο Πύρρος Δήμας να εκπροσωπήσει τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών στις Βρυξέλλες;»

Όπως με πληροφορούν οι άνθρωποί μου από τα μέρη της Βορείου Ηπείρου, ο Έντι Ράμα… διά του δικαστηρίου, έχει ετοιμάσει σχέδιο.

Λέγεται, λοιπόν, ότι ο Μπελέρης θα αποφυλακιστεί (ειδικά αν βγει ευρωβουλευτής) αλλά θα υπάρξει στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Θα προκηρυχθούν νέες εκλογές στη Χειμάρρα και υπάρχει έτοιμος μειονοτικός υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος ανήκει στη σφαίρα επιρροής του Έντι Ράμα.

Για να δούμε. Θα επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό;

Η Εκκλησία σε πρώτο πλάνο

Δεν παραπονιέμαι, όμως, μέχρι στιγμής η προεκλογική περίοδος χαρίζει πολύ γέλιο.

Το γεγονός και μόνο ότι το αλήστου μνήμης σύνθημα «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» έχει μπει στη μάχη… ιδεών, γυρίζοντας την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω, αν μη τι άλλο προκαλεί τον γέλωτα.

Τι θαύματα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δει με σταυρούς να εμφανίζονται στη βάφτιση του Κασσελάκη, τι τρολαρίσματα για τον πράσινο ήλιο που εμφανίστηκε στη βάφτιση του Ανδρουλάκη.

Τι συναντήσεις με αρχιεπισκόπους και απαγγελίες του «Πιστεύω» σε ελληνικά και αγγλικά.

Τι ο Γιώργος Τσίπρας, ο εξάδερφος να σοκάρεται με το «θαύμα» του Κασσελάκη και να ζητά να μη μεταλλαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι άλλο μένει;

Να μας πει κι ο Μητσοτάκης ότι εμφανίστηκε ο… Πυρσός της ΝΔ στην κολυμβήθρα.

Αν πάμε πάντως μέχρι τις ευρωεκλογές με τα θρησκευτικά σε πρώτο πλάνο, με τον προκλητικό Παπανώτα και με σκιαμαχίες για το τίποτε και χάσουμε την ουσία της κάλπης τότε να είστε σίγουροι: Αυτοί είμαστε, ανάλογους υποψήφιους θα στείλουμε στις Βρυξέλλες.

Άλλοι στο life style και άλλοι στη Μακρόνησο

Με μία συμβολική κίνηση στέλνοντας και τα μηνύματα εκεί που πρέπει –βλέπε life style Κασσελάκη– το δίκτυο της  πολιτικής Πρωτοβουλίας Πολιτών ΣΚΕΨΗ & ΔΡΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ ταξιδεύει την Κυριακή 21 Απριλίου  -αποφράδα μέρα-  στην Μακρόνησο για να πραγματοποιήσει πολιτικό μνημόσυνο.

Σαράντα άτομα θα φθάσουν στο νησί που υπήρξε τόπος εξορίας και βασανισμού πολιτικών κρατουμένων και που ως γνωστόν «προσκύνησε» προ μηνών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στέφανος μετά του ναυάρχου Αποστολάκη.

Το συγκεκριμένο δίκτυο πάντως, που δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο έχοντας στους κόλπους του Αριστείδη Μπαλτά, Κωνσταντίνο Φωτάκη και καμιά εξηνταριά ακόμη, άλλη εμφάνιση δεν έχει πραγματοποιήσει ως τώρα. Ζήτησε άδεια πάντως, από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για την εκδήλωση, αφού το νησί είναι κηρυγμένο ως ιστορικός τόπος (και ως αρχαιολογικός χώρος από το 2019) και φυσικά την έλαβε.

Οι υφυπουργοί που δεν μιλιούνται…

Τι μαθαίνω; Ότι δύο υφυπουργοί της κυβέρνησης σχεδόν δεν μιλιούνται για τα μάτια του… ΕΚΟΜΕ;

Συγκεκριμένα ο κ. Κυρανάκης της Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι σφόδρα δυσαρεστημένος διότι χάνει από το χαρτοφυλάκιό του το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών μέσων και Επικοινωνίας το οποίο μετά τη συγχώνευση με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου περνά στον έλεγχο του κ. Χρίστου Δήμα, υφυπουργού Πολιτισμού.

Και γενικά η προσέλκυση μεγάλων ξένων παραγωγών έχει φύγει από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κι ελέγχεται από τον Χρ. Δήμα.

Εντάξει, μικρή η… εστία φωτιάς, αλλά όσο να’ ναι δεν είναι καλή η εικόνα των υφυπουργών που κρατάνε μούτρα ο ένας στον άλλον.

Οι φωτιές και το… δέρμα της κατσίκας

Να σας πάω στα «καυτά» στην κυριολεξία θέματα που αφορούν το καλοκαίρι που έρχεται και τον φόβο των πυρκαγιών.

Ήδη από τον Μάρτιο άρχισαν φέτος οι φωτιές και… ούτε ψύλλος στον κόρφο της κυβέρνησης η οποία δεν θέλει με τίποτε να δει τους επόμενους μήνες να καίγεται η Ελλάδα.

Μαθαίνω ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου στον «Ελληνικό Κόσμο» όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «Αιγίς».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 2,1 δισ. ευρώ για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών.

Θα παρουσιαστούν οι τελευταίες προμήθειες σε Canadair, σε άλλα ελικόπτερα σε drones και άλλα επίγεια οχήματα.

Μεγάλο το στοίχημα για την κυβέρνηση να περάσει το καλοκαίρι με την καλύτερη δυνατή διαχείριση των πυρκαγιών γιατί αλλιώς…

Και για να σας κάνω τον φιλομαθή να σας πω ότι το πρόγραμμα ονομάστηκε «Αιγίς» γιατί έτσι έλεγαν οι αρχαίοι το δέρμα της κατσίκας με το οποίο κάλυπταν τις ασπίδες τους οι στρατιώτες.

Για να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Tο στοίχημα του Πιερ

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης είχε την πρώτη νίκη του με την λειτουργία της πλατφόρμας για καταγγελίες bullying εντός του σχολείου.

Η ανταπόκριση μαθητών και γονέων ήταν μεγάλη, με δεκάδες αναφορές σε περιστατικά σχολικής βίας από την πρώτη στιγμή.

Όμως ο υπουργός Παιδείας έχει βάλει στόχο να μην «ξεχαστεί» αυτή η πρωτοβουλία.

Με το φαινόμενο του bullying να λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις, ο Πιερρακάκης επιμένει στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας.

Σήμερα, θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη για να παραστεί στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, ενώ νωρίτερα θα επισκεφθεί σχολείο της Αλεξανδρούπολης, όπου θα μιλήσει στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη χρήση της πλατφόρμας.

Το μεγαλύτερο στοίχημα για τον υπουργό Παιδείας είναι να «σπάσει η σιωπή», τα παιδιά να μην είναι απροστάτευτα όταν δέχονται επιθέσεις και το κάθε φαινόμενο να το διαχειρίζονται οι ομάδες ειδικών που έχουν οριστεί.

Η δικηγορική εταιρεία Κυριακίδης – Γεωργόπουλος πίσω από το δάνειο για το Six Senses Hotels Resorts Spas

Ο νομικός σύμβουλος στην Ελλάδα για την εξασφάλιση δανείου στη CBE Capital και την κοινοπραξία χορηγών ήταν η δικηγορική εταιρεία Κυριακίδης Γεωργόπουλος (KG Law firm).

Το δάνειο, ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ, χορηγήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς για την ανάπτυξη των Six Senses Hotels Resorts Spas και επώνυμων κατοικιών στο Πόρτο Χέλι.

Η έμπειρη ομάδα Banking & Finance της KG συνέβαλε στη διάρθρωση, τη σύνταξη και τη διαπραγμάτευση των εγγράφων της συναλλαγής, καθώς και το συντονισμό με τους δανειστές και παρείχε ολοκληρωμένη υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της υλοποίησής της.

Η επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ, η οποία ήδη διευρύνεται με την αγορά επιπλέον παρακείμενων εκτάσεων, χρηματοδοτείται με ίδια κεφάλαια από κοινοπραξία μεταξύ της CBE Capital Ltd., της Golden Land Goutos, η οποία ανήκει στην ελληνική οικογένεια Γούτου, της Taconic Capital Advisors με έδρα τη Νέα Υόρκη και της Cedar Capital Partners με έδρα το Λονδίνο.

Η κοινοπραξία καθοδηγήθηκε από την KG σε κάθε βήμα της διαδικασίας μαζί με τους νομικούς συμβούλους του βρετανικού και του λουξεμβουργιανού δικαίου.

Ανακήρυξη του Νικόλα Πατέρα σε Άρχοντα Οφφικιάλιο «Ευταξία» της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας

Μεγάλη τιμή για τον εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα ο οποίος την Πέμπτη ανακηρύχθηκε σε Άρχοντα Οφφικιάλιο «Ευταξία» της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Η χειροθεσία, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, είναι μια σημαντική θρησκευτική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου που παραχωρήθηκε στο Πατριαρχείο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και ανακαινίσθηκε πλήρως από τον κ. Πατέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τελετή παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στα γραφεία του Ιδρύματος Πατέρα επί της Βασιλίσσης Σοφίας με καλεσμένους τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, μέλη της οικογένειας Πατέρα, τους πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Γεώργιο Τσούνη, της Μεγάλης Βρετανίας κ. Matthew Lodge, τους Διευθύνοντες Συμβούλους της Εθνικής Τράπεζας κ. Παύλο Μυλωνά, της Eurobank κ. Φωκίων Καραβία, της Alpha Bank κ. Βασίλη Ψάλτη, της Piraeus Bank κ. Χρήστο Μεγάλου, της Attica Bank κας Ελένης Βρεττού, της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Αντώνη Βαρθολομαίο και της Optima Bank κ. Γεώργιο Τανισκίδη.

Παρόντες στο γεύμα ήταν και οι εφοπλιστές Θανάσης Μαρτίνος, Πάνος Λασκαρίδης, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και Γιώργος Πατέρας καθώς και μέλη της συνοδείας του Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου.

Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο προς τιμήν του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό

Λαμπερή βραδιά την Τετάρτη στο Athenee του Χρύσανθου Πανά στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν το επίσημο δείπνο για την λήξη του Our Ocean 2024 που οργανώθηκε από τον Επίτιμο Πρόξενο του Μονακό, Dr. Βασίλη Αποστολόπουλο, και την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στο Συνέδριο Dr. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Μεταξύ των καλεσμένων ηταν Αρχηγοί κρατών, Υπουργοί της Κυβέρνησης και Πρέσβεις χωρών από όλο τον κόσμο.

Ανάμεσά τους ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο Πρωθυπουργός της Δομηνικανής Δημοκρατίας, οι Έλληνες υπουργοί Όλγα Κεφαλογιάννη, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Πόλυς με την Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, η Κλέλια Χατζηιωάννου με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Σκορίλα, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα. Σοφία Εφραίμογλου, η Loulou Zein, o κ. Γιώργος Προκοπίου, ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, o Χάρης Βαφειάς και άλλοι.

QUIZ: O μάνατζερ και η νεαρά

Προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου έρχεται.

Σε 17 ημέρες έχουμε το Άγιο Πάσχα.

Πολλοί από εσάς σχεδιάζετε εξόρμηση παρά θιν’ αλός το ΣΚ όπως μαθαίνω, έστω και εάν η ΕΜΥ προβλέπει βροχές για το Σάββατο.

Εκεί δίπλα στο κύμα, επίσης γνωρίζω ότι διαβάζετε μετά μανίας mononews.gr και wiseman.

Για να είστε πιο χαλαροί μέρες που έρχονται, θα σας δυσκολέψω με ένα κουίζ, μη-οικονομικό και μη-πολιτικό που όμως αξίζει τον κόπο.

Λοιπόν έχουμε και λέμε: εκείνος είναι μάνατζερ, επιτυχημένος  αλλά και άριστα αμειβόμενος.

Εκείνη είναι πρόσωπο του ευρύτερου επικοινωνιακού χώρου.

Δεν τη λες και πρωτοκλασάτη αλλά είναι… πολύ παιχνιδιάρα.

Έχει μάλιστα τα μισά του χρόνια.

Οι δύο τους πέρασαν ένα διάστημα μαζί προ καιρού με δημόσιες εξόδους και τρυφερά χάδια και φιλιά.

Σε εκείνη άρεσε πολύ η φάση σε βαθμό που έφτασε για χάρη του μάνατζερ, να εγκαταλείψει παλιές και διάσημες αγάπες που διέθετε αλλά και ένα 25χρονο πλην όμως άφραγκο γυμναστή που είχε για «καβάτζα».

Ο μάνατζερ, όμως, αποφάσισε αιφνιδιαστικά να τελειώσει την εφήμερη σχέση και να πάει για άλλα, φρέσκα. Δικαίωμά του, άλλωστε ελεύθερος άνθρωπος είναι.

Οπότε εκείνη, προφανώς χολωμένη δείχνει τα φλογερά μηνύματά του στις φίλες της και λέει φωναχτά: «Κοίταξε να δεις πόσο ερωτευμένος ήταν μαζί μου ο μικρούλης μου!

Έλιωνε για μένα, άσχετα εάν δεν μου έκανε ποτέ δώρα επειδή είναι σπάγκος ο… μικρούλης μου!».

Σε ερώτηση φίλης της «γιατί τον λες μικρούλη σου αφού έχει τα διπλά σου χρόνια;» η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Δεν τον λέω μικρούλη λόγω ηλικίας, αλλά λόγω (σ.σ.. Θού Κύριε…) μεγέθους!».

«Λόγω μεγέθους των επαγγελματικών του υποχρεώσεων εννοείς;».

«Όχι Χριστιανή μου, ακόμη δεν κατάλαβες; Είναι, πως να σου το πω, είναι …ποκοπίκος ο άνθρωπος!».

Έτσι μάθαμε και με ποιον όρο αναφέρονται στα μεγέθη γενικώς, οι νεότερες ηλικίες.

«Τύμμα τύμματι τίσαι» δηλαδή «την πληγή με πληγή την ξεπληρώνεις» έγραφε ο Αισχύλος, ο αρχαίος τραγικός ποιητής  (525-456 π.Χ.) στον «Αγαμέμνονα».

Και ο μάνατζέρ μας δεν είναι και Αγαμέμνων…

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
quiz, το στοιχημα, quiz, γεκ, υφυπουργοι, γεκ τερνα, folli follie, smart park, το νησι, alpha bank, piraeus bank, attica bank, γεκ, τερνα, happy, funds, green, fund, deal, δεη, εταιρεία, intracom, νέα, follie, group, jumbo, book, ηπα, ακτωρ, smart, απε, motor, ebitda, ήτοι, ηλεκτωρ, ΓΣΕΕ, απεργια, αδμηε, grant, κος, aegean, σλοβενία, ελλαδα, εμπ, προυπολογισμος, ολθ, θεσσαλονικη, master, τραπεζες, εκκρεμότητα, νεα δημοκρατια, ζητείται, ΠΑΣΟΚ, συγκεκριμένο, εκλογες, συριζα, σταυροι, τσιπρας, βρυξέλλες, life, style, δραση, εμφάνιση, καλοκαιρι, αλεξανδρουπολη, hotels, capital, law, finance, golden, land, cedar, αθηνα, lodge, eurobank, alpha, piraeus, attica, κας, optima, ocean, υπουργοι, εβεα, πασχα, ΕΜΥ, καιρος, αισχύλος, προσφορες, υφίσταται, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, εφημεριδες, απεργια μμμ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, αιγυπτος, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, καθαρα δευτερα, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, δωρο πασχα, απεργια 11 μαιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια ταξι, eurobank alpha, alpha eurobank, τελος ακινητης περιουσιας, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, υπουργειο δικαιοσυνης, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Λήξης, απεργια 6 νοεμβρίου, εκλογες ηπα, απεργια 8 νοεμβριου, τραπεζα πειραιως, απεργια γσεε, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, η ζωη, ξανα, βουλευτες, πυρρος δημας, αδμηε, ήτοι, smart park, αποστολακη, ζητείται, ιβαν σαββιδης, σλοβενία, αδεια, ακτωρ, ακινητα, αλβανια, αχιλλεας, βημα, γερμανια, γνωμη, δουλεια, δωρα, εδρα, εμπ, ηπα, ηττα, θαλασσα, θαυματα, θρησκευτικα, ιβαν, ινδια, κινα, λονδινο, μνημοσυνο, νησι, ολθ, ονοματα, πειραιως, περιοδος, προγραμμα, σφαιρα, φημες, φιλια, aegean, alpha, attica, capital, eurobank, jumbo, smart, αγορα, αυξηση, αυστρια, αισχύλος, αξιζει, αλουμινιο, ανοιξη, ανθρωπος, απε, απλα, ασια, ατυχημα, αυτια, αφορμη, βαλκανια, βετο, βιλες, βωξιτη, βραδια, βρισκεται, βρυξέλλες, γεγονος, γεκ τερνα, γελιο, γινει, γιωργος αυτιας, γραφεια, δανειο, δερμα, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δειχνει, δοθει, δωσει, δρομος, ισχιου, δικτυο, εγινε, αιθουσα, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκθεσεις, εκκλησια, εκκρεμότητα, εκστρατεια, εμμανουηλ, εβδομαδα, εμφάνιση, επενδυσεις, επρεπε, ερχεται, ερχονται, εστια, εταιρεία, ευθυνη, ευρωπη, εφραιμογλου, εχουμε και λεμε, ζωη, ζητα, ιδια, ηλεκτωρ, υφίσταται, θεοδωρα, θρησκεια, εικονα, ινα, ομιλια, κας, καιγεται, κυβερνηση, κυμα, κινηση, κομμα, κος, κροατια, λαγονησι, λειτουργια, ληξη, λογια, λογο, μακρια, μαξιμου, ματια, μειμαρακης, μειζον, μηνυματα, μηνες, μητσοτακης, μονακο, μυτιληναιος, νεα υορκη, νικη, ντροπη, νομιζα, ξενοδοχειο, ξερετε, ξημερωματα, ομαδα, ομιλος, οικογενεια, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, ορος, ουσια, οχηματα, παιδια, παμε, παρουσιαση, πεδιο, πεμπτη, πορτο χελι, προβληματα, πριγκιπας, ψυχη, ροες, σαββιδης, σαουδικη αραβια, σαββατο, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, συνταξη, συγκεντρωση, σοφια, σχεδιο, σχολειο, τερνα, τζιρος, τιμη, τι ειναι, τριτη, υγιεις, φθηνα, υπουργος παιδειας, υψηλη, φυσικα, φθινοπωρο, φλογερα, φορα, χαδια, χελι, χαρα, ψυλλος, green, group, αγορες, αγωνας, ανηκει, attica bank, αυτιας, book, cedar, deal, δημητρης, δικαιωμα, δικαιωματα, ebitda, ειπαμε, ελληνικα, ερωτησεις, εθνικο, hotels, finance, folli follie, follie, fund, γερμανο, golden, grant, happy, style, χωρα, intracom, υπουργειο, index, κουιζ, κυριακου, κυριακη, law, life, land, lodge, μελετη, ocean, ογκο, ομαδες, optima, piraeus, piraeus bank, πληροφοριες, πληγη, πωληση, πυρσος, funds, τραπεζα, θανασης, θεματα, θετικα, υγειας, βακακης, motor
Αναζητήσεις
i-megali-epistrofi-ton-tenerg-gek-to-rali-tis-mytil-o-manousakis-kai-oi-gkrinies-oi-yfypourgoi-pou-den-miliountai-i-cheirothesia-tou-nikola-patera-to-stoichima-tou-pier-kai-ena-quiz-me-ton-manager-kai-tin-oraia.htm
Τυχαία Θέματα
ΤΕΝΕΡΓ-ΓΕΚ, Μυτιλ, Μανουσάκης, Νικόλα Πατέρα, Πιέρ,tenerg-gek, mytil, manousakis, nikola patera, pier