ΣΕΒ: Ο κύβος ερρίφθη και η Ιουλία Τσέτη θα πάει… μέχρι τέλους με αντίπαλο τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο

Τη δική της απάντηση σε όσους διαρρέουν ότι μπορεί να αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής στον ΣΕΒ, δίνει η φαρμοκοβιομήχανος Ιουλία Τσέτη.

Η κ. Τσέτη, απέστειλε πρόσκληση σε δημοσιογράφους, κι όχι μόνο, με την οποία τους καλεί να παρευρεθούν την Πέμπτη στις 9 Μαϊου, δηλαδή τέσσερις ημέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα, σε ενημερωτική συζήτηση.

Θέμα της ενημερωτικής συζήτησης: «Υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΕΒ

στις εκλογές της 18ης Ιουνίου».

Η συζήτηση αυτή θα γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας της κ. Τσέτη, της InterMed στην Κηφισιά.

Ενδιαφέρον ότι στην πρόσκληση που εστάλη η κ. Ιουλία Τσέτη παραθέτει όλες της τις ιδιότητες γράφοντας ότι είναι πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), Φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Διδάκτωρ του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, Γενικής Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, Πρόεδρος του UN Global Compact Network Greece.

Μια υπενθύμιση επί της ουσίας της επιτυχημένης καριέρας που έχει να επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια.

Η ενημερωτική εκδήλωση που οργανώνει η κ. Τσέτη, ουσιαστικά διαλύει τις όποιες φήμες υπήρχαν ότι θα μπορούσε να αποχωρήσει από τη διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΕΒ, αφού πρώτα «μετρούσε τις δυνάμεις της».

Οσοι γνωρίζουν την κ. Τσέτη αντιλαμβάνονται ότι η απόφασή της να διεκδικήσει την προεδρία του Συνδέσμου δεν θα μείνει στη μέση, αλλά θα πάει μέχρι τέλους.

Ηδη έχει ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία, συνομιλεί με πολλά από τα περίπου 700 μέλη του ΣΕΒ, χτίζει συμμαχίες και αναζητά στηρίγματα θέλοντας να διεκδικήσει με αξιώσεις να είναι αυτή που θα αναλάβει τα ηνία του ΣΕΒ.

Οσοι γνωρίζουν τα παρασκήνια στο χώρο των βιομηχάνων, λένε βεβαίως ότι η κ. Τσέτη ξεκινά από τη θέση του αουτσάιντερ με τον αντίπαλό της, τον ισχυρό κι επί 40 χρόνια στην «πιάτσα» με εξαιρετικές επιχειρηματικές επιτυχίες, κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, να είναι το απόλυτο φαβορί.

Ο τελευταίος στηρίζεται από τους ισχυρούς βιομηχάνους του ΣΕΒ, το «συμβούλιο των σοφών» που για περισσότερο από έναν αιώνα επιλέγει τον πρόεδρο και γι’ αυτό ποτέ δεν έχουν στηθεί κάλπες.

Όπως έγραψε χθες το mononews: «Είναι και η πρώτη φορά που  το λεγόμενο «ιερατείο του Συνδέσμου» με επικεφαλής τον πρύτανη της Ελληνικής Βιομηχανίας κο Νικόλαο Στασινόπουλο της VIOHALCO αμφισβητείται εκ των έσω, ως ο αποκλειστικός ρυθμιστής των εξελίξεων και των ισορροπιών στην κορυφή του ΣΕΒ.

Άλλα μέλη του λεγόμενου ιερατείου είναι οι οικογένειες Παπαλεξόπουλου, Κανελλόπουλου, Αγγελόπουλου και Δασκαλόπουλου ενώ ο εκλεκτός τους σήμερα είναι ο κος Θεοδωρόπουλος».

Η κ. Τσέτη φέρεται να στηρίζεται από μικρότερες βιομηχανίες και από μέλη του Συνδέσμου στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία.

Πλέον διαμορφώνονται νέα δεδομένα με την υποψηφιότητα της κ. Τσέτη, η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές Απριλίου, σε μια εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Στις 9 Μαίου η φαρμακοβιομήχανος αναμένεται ότι θα ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με το πώς βλέπει τον ΣΕΒ, σε ποιους απευθύνεται και γιατί διεκδικεί την προεδρία.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση της υποψηφιότητάς της στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, όπως προβλέπει το Καταστατικό, πηγές κοντά στην κ. Τσέτη τονίζουν ότι αυτό είναι μια τυπική διαδικασία κι ότι μπορεί να γίνει έτσι κι αλλιώς 10 ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες.

Ο κύβος ερρίφθη και οριστικά. Θα έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία του ΣΕΒ κάλπες – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- φαβορί και αουτσάιντερ. Και όπως πολλοί λένε: «Δεν είναι καθόλου κακό να γίνουν εκλογές μεταξύ των βιομηχάνων, δεν καταπατώνται τα… ιερά και τα όσια. Το αντίθετο μάλιστα, είναι σημάδι δημοκρατίας και ανανέωσης του Συνδέσμου».

Διαβάστε επίσης:

Η μονομαχία Τσέτη – Θεοδωρόπουλου, το λόμπι του ΣΕΒ και το «ιερατείο» που επιλέγει τους προέδρους

Ο Στέφανος Χίος επιτέθηκε στην Αλεξία Μπακογιάννη – Σοβαρό επεισόδιο στο κέντρο της Αθήνας

Σπαρτιάτες: Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα