Συμβουλές για το ταξίδι το Πάσχα!

12:30 1/5/2024 - Πηγή: Mononews

Είναι σημαντικό σήμερα ή αύριο να ελέγξουμε το όχημά μας αλλά και να έχουμε υπόψη μας τα βασικά για ασφαλείς μετακινήσεις.

Πριν, ταξιδέψουμε αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είναι σημαντικό να παίρνουμε μέτρα για την ασφάλεια μας και των συνανθρώπων μας. Τέτοια μέτρα οδικής ασφάλειας, είναι τα εξής:

Έλεγχος στα μηχανικά μέρη του οχήματος πριν το ταξίδι.Ρύθμιση της πίεσης των ελαστικών για υψηλό φορτίο, ενόσω είναι κρύα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.Έλεγχος/αντικατάσταση των μάκτρων των υαλοκαθαριστήρων.Καθαρισμός των τζαμιών του οχήματος για βέλτιστη ορατότητα.Καθαρισμός
του εσωτερικού του αυτοκινήτου.Τήρηση των προδιαγραφών φόρτου του οχήματος με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Φρόντισε , επίσης, το φορτίο να μην επηρεάζει την ορατότητα του οδηγού ή την ευστάθεια του οχήματος.Αποφυγή πιθανών ωρών αιχμής π.χ. Μεγ. Πέμπτη βράδυ, Μεγ.Παρασκευή ή Τρίτη του Πάσχα.Ενημέρωση, από τις εφαρμογές των αυτοκινητόδρομων για την πρόβλεψη κίνησης των επόμενων ωρών.Μέριμνα για την κατάσταση του οδηγού. Οδηγούμε ξεκούραστοι προκειμένου να έχουμε πλήρη διαύγεια και έλεγχο κατά την διάρκεια του ταξιδιού.Δεν οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών.Χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους.Τήρηση των ορίων ταχύτητας και των αποστάσεων ασφαλείας (ταχύτητα διπλάσια της απόστασης, π.χ. με ταχύτητα 100km/h διατηρούμε απόσταση τουλάχιστον 50m από το προπορευόμενο όχημα).Αποφυγή χρήσης της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης εάν δεν συντρέχει σημαντικός λόγος.Ξεκούραση ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 90 λεπτά), κατά την διάρκεια του ταξιδιού, σταματώντας με ασφάλεια (ΣΕΑ).Διευκόλυνση των προσπεράσεων.

Ως ο κύριος οδικός άξονας της Ελλάδας για να φτάσει κανείς στα γραφικά τοπία της Βόρειας και Δυτικής Πελοποννήσου, η Ολυμπία Οδός αναμένει αυξημένη κυκλοφορία τη Μεγάλη Εβδομάδα. Παράλληλα με την ισχυρή επιχειρησιακή κινητοποίηση, υπενθυμίζει στους οδηγούς μερικούς βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας:

Ελέγξτε το όχημά σας (καύσιμα, λάδια, νερό/αντιψυκτικό, φώτα, φρένα, φλας και πίεση των ελαστικών).Ξεκουραστείτε καλά πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Για μεγάλες διαδρομές συνιστάται να κάνουμε μια στάση 15 λεπτών κάθε δύο ώρες.Ενημερωθείτε για τις κυκλοφοριακές και καιρικές συνθήκες από την υπηρεσία Πρόβλεψης Κυκλοφορίας και το widget της Ολυμπίας Οδού στο olympiaodos.gr και στο Olympia Odos app.Σε περίπτωση βλάβης του οχήματος ή άλλης έκτακτης ανάγκης, προστατευθείτε σε ασφαλές σημείο και επικοινωνήστε με τα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας μέσω των SOS τηλεφώνων ή καλώντας το 1025 από το Olympia Odos app ή από το κινητό σας. Οι άνθρωποί μας είναι στο δρόμο 24/7 και θα έρθουν κοντά σας σε λίγα λεπτά.Οδηγείτε προσεχτικά σε περιοχές με εργοτάξια ή με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.Σεβόμαστε τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και την κρατάμε ανοικτή για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης:

Ιδού το νέο Hyundai Bayon!

Βραβείο σχεδίασης για το Volvo EX30!

Οδηγούμε το νέο Ford Puma ST

Keywords
Τυχαία Θέματα