Basket League: Οι «σφυρίχτρες» και η «ωραία ατμόσφαιρα»…

Οι φωνές διαμαρτυρίας για την διαιτησία από δυο τεχνικούς, ενός επίσημου tweet και μίας ανεπίσημης διαρροής, μόλις στις δυο πρώτες αγωνιστικές, διαμορφώνουν αρνητικό κλίμα, πολύ νωρίς, στην φετινή Basket League.

To «είμαστε μια ωραία…ατμόσφαιρα» του αείμνηστου ηθοποιού, Ντίνου Ηλιόπουλου, αποτυπώνεται από τα λόγια εκνευρισμού των προπονητών του Ολυμπιακού,

Γιώργου Μπαρτζώκα, του Περιστερίου, Βασίλη Σπανούλη και του «τιτιβίσματος» της ΚΑΕ ΑΕΚ στα social media.

«Δεν παίχτηκε μπάσκετ, ήταν κάτι άλλο. Πρέπει να κάνουμε ξανά μίτινγκ και να συζητήσουμε με τους διαιτητές τι είναι κανονισμοί» ήταν τα λόγια του Μπαρτζώκα, μετά την νίκη του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Άρη, στην Θεσσαλονίκη.

Με την «γλώσσα» της στατιστικής και απόλυτα απορημένος για τον καταλογισμό των φάουλ, μίλησε ο Σπανούλης, μετά την εντός έδρας ήττα του Περιστερίου από τον Παναθηναϊκό.

«Δεν μπορεί σε ένα εντός έδρας παιχνίδι, που παίζεται με τόση επαφή, να σουτάρουμε 3 βολές έναντι 22. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Πρέπει οι αρμόδιοι να σφυρίζουν το ίδιο και τις δύο πλευρές. Όποια και αν είναι η ομάδα. Δεν μπορεί να είναι το ματς 3-22 στις βολές, μια της τεχνικής ποινής και δύο ο Τόμπσον στο πρώτο δεκάλεπτο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Όχι ότι χάσαμε από αυτό. Ας το δουν οι αρμόδιοι και ας πάρουν τα μέτρα τους, για να δούμε ένα καλύτερο μπάσκετ».

Ο Ζουάν Πλάθα που δέχτηκε τεχνική ποινή στο παιχνίδι Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο ΣΕΦ, απέφυγε να κάνει δηλώσεις και η ΚΑΕ τοποθετήθηκε επίσημα με 11 λέξεις: «Όλη η Ελλάδα απόψε είδε… Συγχαρητήρια στην ΚΕΔ. «Και εις ανώτερα»!

Ανεπισήμως, ο Παναθηναϊκός ενεπλάκη στον αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ για την διαιτησία της Βάσως Τσαρούχα, κάνοντας λόγο για επίδειξη ισχύος από την εν λόγω ρέφερι.

Βρισκόμαστε, μόλις, στην 2η αγωνιστική, οι ομάδες ακόμα «ψάχνονται» αγωνιστικά και η διαιτησία είναι στην…ημερησία διάταξη. Η ΚΕΔ βρίσκεται, ήδη, στο στόχαστρο των ομάδων που έκριναν ότι αδικήθηκαν, ιδιαίτερα στην 2η αγωνιστική (Περιστέρι, ΑΕΚ) και έπεται ανάλογη συνέχεια, με την δημιουργία αρνητικού κλίματος για την διαιτησία, προκατάληψης και προφανώς προεργασίας για την επόμενη αγωνιστική…

Είναι αναμενόμενο για τα μέλη της ΚΕΔ, να δεχτούν πιέσεις. Αίτημα εξαίρεσης διαιτητών έχει πάψει να υφίσταται. Και αν οι φωνές άρχισαν από ψηλά, είναι ευκόλως προβλεπόμενο ότι θα υπάρξουν και από ομάδες που έχουν διαφορετικούς στόχους.

Παράλληλα, το επίπεδο της διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα, εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο που δέχεται και την μεγαλύτερη αμφισβήτηση.

Γιατί κάθε κακή διαιτησία, στοχοποιείται δικαιολογημένα για τις αποφάσεις της, αλλά αδικαιολόγητα και αναπόδεικτα ότι είχε πρόθεση αδικίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα