Βέλγιο: Nεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες – Βρέθηκε και το όπλο του φονικού

Στην εξουδετέρωση του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε δύο Σουηδούς τουρίστες χθες Δευτέρα στις Βρυξέλλες προχώρησαν οι βελγικές αρχές.

Ο 45χρονος δράστης που δήλωνε τζιχαντιστής, πυροβολήθηκε από αστυνομικούς σε ένα καφέ στο προάστιο Σέρμπεεκ των Βρυξελλών, ενώ βρέθηκε και το όπλο που χρησιμοποίησε για να διαπράξει την αιματηρή επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του 45χρονου, όπου δεν εντοπίστηκε. Σύμφωνα

με τη Le Soir, το καφέ στο οποίο πυροβολήθηκε και συνελήφθη βρίσκεται κοντά στο σπίτι που κατοικούσε.

Σημειώνεται ότι οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι μετά τον πυροβολισμό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στην εντατική. Αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες για το αν έχασε τη ζωή του, καθώς αυτό δεν επιβεβαιωνόταν επίσημα από τις αρχές. Τελικά, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό RTBF, ο δράστης είναι νεκρός.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον δύο Σουηδοί σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε από τα πυρά του ενόπλου στις Βρυξέλλες, λίγο πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Βελγίου και Σουηδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως φωνάζοντας “Αλλάχου Άκμπαρ”, προτού διαφύγει με δίκυκλο.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα