Grand Prix Καναδάς: Αναζητά ανταγωνιστές ο Φερστάπεν, έπιασε τον Σένα στις νίκες ο Ολλανδός (pics)

Ακόμη μία νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής ύστερα από την pole position το Σαββάτο (17/06), πανηγύρισε και τη νίκη στο Grand Prix του Καναδά. Αυτή είναι η έκτη φορά που ο οδηγός της Red Bull ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για την τρέχουσα χρονιά και τέταρτη συνεχόμενη φορά.

lang="en" dir="ltr">MAX MASTERS MONTREAL! @Max33Verstappen cruises to his sixth win of 2023 in Canada!#CanadianGP #F1 @redbullracing pic.twitter.com/wbRI3j6oqM

Formula 1 (@F1) June 18, 2023

Παρ’ όλα αυτά ο αγώνας στο Μόντρεαλ είναι ιστορικός για τον Φερστάπεν. Ο Ολλανδός έφτασε τις 41 νίκες στην καριέρα του και έπιασε τον Άιρτον Σένα, ενώ ενδέχεται μέσα στον επόμενο τριήμενο να ξεπεράσει τον Βραζιλιάνο.

Στη δεύτερη θέση ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin και ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes έδωσαν «μάχη». Τελικά ο Ισπανός ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 2η θέση και πίσω του ο επτάκις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Ακολουθούν τα δύο κόκκινα μονοθέσια της Ferrari, ο Σαρλ Λεκλέρ στην 4η θέση και ο Κάρλος Σάινθ στην 5η.

Έκτο το δεύτερο μονοθέσιο των «ταύρων» με τον Σέρχιο Πέρεζ, ο Μεξικανός πέτυχε τον ταχύτερο γύρο. Φανταστική εμφάνιση από τον Άλεξ Άλμπον. Ο πιλότος της Williams αναδείχθηκε οδηγός της ημέρας και ολοκλήρωσε την προσπάθεια του έβδομος. Στην 8η θέση ο Εστεμπάν Οκόν και η AlphaTauri. Ένατος ο Λανς Στρολ και την 10αδα των βαθμών έκλεισε ο Βάλτερι Μπότας και η Alfa Romeo.

ALBONO HOLDS ON FOR SEVENTH!

A defensive masterclass on old tyres gives @alex_albon his best finish for @WilliamsRacing – and the team's first points in Canada since 2017!#CanadianGP #F1 pic.twitter.com/KQjNrP3DZQ

Formula 1 (@F1) June 18, 2023

Ακολουθούν οι Πιάστρι, Γκασλί, Νόρις, Τσουνόντα, Χούλκενμπεργκ, Ζου, Μάγκνουσεν και Ντε Βρις. Ο Τζόρτζ Ράσελ της Mercedes στο 12ο γύρο έπεσε στον τοίχο και λίγο αργότερα εγκατέλειψε, ενώ ο Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams αποχώρησε στους πρώτους γύρους λόγω προβλήματος στο μονοθέσιο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > Novasports