Mundobasket 2023 στιγμές: Ο Χέρμπερτ ανακουφισμένος, οι Γερμανοί στη κορυφή του κόσμου (videos)

Μπάσκετ. Όχι πάντα δίκαιο, μα στο FIBA World Cup το τελικό αποτέλεσμα έφερε στην κορυφή του κόσμου τη Γερμανία, την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Αυτοματισμοί, άμυνα, διαφορετικοί πρωταγωνιστές, θέληση, πάθος και ξεκάθαροι ρόλοι. Η «Nationalmanschaft» έχει χτυπήσει το… καμπανάκι εδώ και μια διετία. Όταν ανέλαβε ο Γκόρντον Χέρμπερτ το 2021, κανείς δεν μπορούσε να περιμένει ότι το 2023 οι Γερμανοί

θα κατακτήσουν την κορυφή του κόσμου. Ούτε ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ούτε ο πιο αισιόδοξος Γερμανός οπαδός. Όμως, ο πολυμήχανος Καναδοφινλανδός κόουτς τα κατάφερε και φυσικά στο τέλος του αγώνα μας χάρισε μία από τις πιο δυνατές στιγμές της διοργάνωσης:

Το μπάσκετ κέρδισε. Οι υπερόπτες Αμερικανοί έμειναν εκτός βάθρου (World Champions;) και ας κατεβάσουν του χρόνου τους καλύτερους που έχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Με αυτή την ομάδα δεν μπορούσαν να το πάρουν. Διορθώνω, με αυτές τις μονάδες, με αυτούς τους παικταράδες, δεν μπορούσαν να το πάρουν. Γιατί ΟΜΑΔΑ δεν έγιναν ΠΟΤΕ και οι ομάδες γράφουν την ιστορία στο μπάσκετ. Οπότε ναι, με την Γερμανία και με την κάθε Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα