Stats Team: Τα έμψυχα «κομπιουτεράκια» του «Beach Pro Tour Ιοs Futures 2023»

«Ψυχή» όμως, ως γνωστόν, κάθε διοργάνωσης είναι οι άνθρωποι και για τη φετινή κορυφαία γιορτή του αθλήματος στην Ίο, πάνω από 30 άτομα του επιτελείου της διοργάνωσης, εργάστηκαν σκληρά, ώρες ατελείωτες κατά μόνας ή σε ομάδες σε διάφορα οργανωτικά πόστα, βάζοντας τη δική τους προσωπική «πινελιά» στην επιτυχία του τουρνουά.

Μία από αυτές τις ομάδες που πρόσθεσε το  «δικό της λιθαράκι» για ακόμη μια χρονιά στα Beach Pro Tour Futures τουρνουά της Ίου ήταν η στατιστική ομάδα.

Τα συνολικά 7 άτομα της «statistician team» συγκαταλέγονται

στους «αφανείς ήρωες» ή αν προτιμάτε, στους «αφανείς εργάτες» που πίσω από τις κάμερες και τα «φώτα» εργάστηκαν αθόρυβα, υπό δύσκολες συνθήκες, προκειμένου δημοσιογράφοι, αθλητές και προπονητές να είχαν μία πολύτιμη εικόνα των αγώνων. Ποιος είπε όμως πως οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια;

«Οι αριθμοί είναι η πρώτη εικόνα» λέει με βεβαιότητα η επικεφαλής της στατιστικής ομάδας του τουρνουά και Άννα Μουστάκα και συμπληρώνει: «Δημοσιογραφικά βοηθάει, αλλά τον προπονητή τον βοηθάνε μέχρι ένα όριο. Από κει και πέρα θέλει, έξτρα κι έξτρα ανάλυση. Κι όσο αναλύεις τόσο περισσότερα βγάζεις. Αρκεί να ξέρεις τη σύνθεση της ομάδας σου, τις αδυναμίες της να βρεις τα αντίστοιχα μειονεκτήματα των αντιπάλων και να μπορεί να τους αντιμετωπίσεις».

Η «statician A’» όπως ήταν ο επίσημος τίτλος της πολύπειρης στατιστικολόγου του Φοίνικα Σύρου, φέτος πλαισιώθηκε από 5 νέα πρόσωπα, αφού η Κατερίνα Θεοδώρου, μετά την επιτυχημένη περσινή της εμφάνιση, ανανέωσε για 2η χρονιά τη συνεργασία της. Όλα τους πάντως παιδιά που ξέρουν από βόλεϊ, γνωρίζουν πολύ καλά το άθλημα, είτε ως εν ενεργεία αθλητές, είτε ως παλιότεροι παίκτες. Κι όσο κι αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» οι νέες προσθήκες που ενίσχυσαν το παλιό team έδωσαν άλλον αέρα, φρέσκια συριανή αύρα!

«Φέτος είχαμε στο team αρκετά νέα πρόσωπα. Κάποιους μεγαλύτερους σε ηλικία, κάποιους πιο νέους, αλλά η… χημεία που υπήρχε ήταν εξαιρετική. Η μόνη που ήταν μαζί μας για 2η σερί χρονιά ήταν η πρώην πρωταθλήτρια και νυν προπονήτρια Κατερίνα Θεοδώρου. Από κει και πέρα είχαμε ένα «αχτύπητο» παρεάκι Συριανών, το λίμπερο Σπύρο Βελούδη, τον πασαδόρο Οδυσσέα Αδάμ, που ήρθε στο νησί και έμεινε, αλλά και το Γιάνη Περρή, και άλλα δύο νέα κορίτσια τις Σοφία Μανετάκη κα Τζίνα Καραθανασοπούλου. Όλα τους πάρα πολύ πρόθυμα παιδιά, συνεργαστήκαμε εξαιρετικά και το κλίμα στην ομάδα υπέροχο. Κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό από όλα!» τόνισε η κα Μουστάκα.

Κι αν αναρωτιέται κάποιος πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να έχεις το νου σου σε εκατοντάδες αριθμούς και να μην χάνεις ούτε… φάση, όταν γύρω σου έχει στηθεί ένα πραγματικό μάρτυ, με μουσική στη διαπασών, χειροκροτήματα και φωνές από αθλητές και φιλάθλους στην κερκίδα, μέσα στο λιοπύρι, η έμπειρη «statician A» της ομάδας δεν φαίνεται να ζορίστηκε ιδιαίτερα.

«Το θέμα της συγκέντρωσης ήταν πάρα πολύ εύκολο! Όταν κάνεις αυτό που σου αρέσει και αγαπάς, δεν το βλέπεις ως δουλειά. Είχαμε το προνόμιο να απολαμβάνουμε τόσο ωραία παιχνίδια και υψηλού επιπέδου θέαμα, σε ένα υπέροχο σκηνικό. Αν και δουλεύαμε περίπου 12 ώρες (09.00 -21.00), σε δύο ταμπλό, αφού μιλάμε για δύο γήπεδα, δεν καταλάβαινες πως περνούσε ή ώρα! Αυτό που σίγουρα καταλάβαινες όμως κατά τις 15.00 το μεσημέρι, ήταν πως σε χτύπαγε ο ήλιος κατακέφαλα! Και τότε απλά, μιας και ήσουν σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, έπαιρνες την πετσέτα σου, έριχνες μια βουτιά, ένα εξαιρετικό… reset, για να παραμείνεις σε εγρήγορση έως το τέλος των αγώνων»!

Keywords
Τυχαία Θέματα