ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0: Με υπογραφή Πόνσε! (videos)

H ΑΕΚ κινδύνευσε ελάχιστα κόντρα στον ΟΦΗ τον οποίο νίκησε 3-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έκι Πόνσε που πέτυχε δύο γκολ. Σημαντική η συνεισφορά του Στάνκοβιτς που κράτησε ανέπαφη την εστία της Ένωσης και δεν επέτρεψε στον ΟΦΗ να μπει ξανά στο παιχνίδι, ενώ το τρίτο γκολ ήρθε στο 96′ από τον Φαν

Βέερτ μετά από λάθος του Λαμπρόπουλου.

Τα πλάνα των προπονητών

Με τον Βεντάντ Ραντόνια να βρίσκεται για πρώτη φορά φέτος στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, ενώ ο ΟΦΗ που είχε πολλές απουσίες ξεκίνησε με τον Σωτηρίου στην εστία, Λάρσον, Τοράρισον στα άκρα της άμυνας, Λαμπρόπουλο, Μπρεσάν στόπερ, αμυντικά χαφ τους Γκαγέγκος, Γκλάζερ, τριάδα μπροστά τους οι Μπάκιτς, Μπακού, Αμπάντα και στην κορυφή ο Φελίπε.

Για την ΑΕΚ η είδηση της ημέρας ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Ντάμιαν Σιμάνσκι που θα λείψει αρκετό καιρό από τη δράση.

“Κιτρινομαύρη” υπεροχή και προβάδισμα με Πόνσε

Το πρώτο 20λεπτο στην “Αγιά Σοφιά” κύλησε χωρίς κάτι το αξιόλογο, με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο αλλά να μην βρίσκει κάποια σημαντική ευκαιρία τη στιγμή που ο ΟΦΗ ήταν μόνιμα σε θέση άμυνας.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 21′, όταν από ο Άμραμπατ έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή με τον Σωτηρίου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην δεύτερη τελική της στο παιχνίδι, η ομάδα του Αλμέιδα ευτύχησε να σκοράρει. Στο 28′. Η ΑΕΚ έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή της και με ταχύτατη αντεπίθεση βρήκε γκολ με εξαιρετικό σουτ του Πόνσε μέσα από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Πήλιου πάνω στον Φελίπε στο ξεκίνημα της φάσης, με την φάση να ελέγχεται από το VAR αλλά να μην υπάρχει παράβαση.

Το ημίχρονο έκλεισε με δύο καλές ευκαιρίες του Γκατσίνοβιτς. Στο 40′ ο Σέρβος σούταρε από δύσκολη γωνία με τον Σωτηρίου να αποκρούει σε κόρνερ και από την εξέλιξή του ο “Γκάτσι” έκανε νέο σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Πρωταγωνιστής ο Στάνκοβιτς με απόκρουση και ασίστ

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν για την ΑΕΚ στο 52′ με το μακρινό σουτ του Κάλενς να σταματάει στην αγκαλιά του Σωτηρίου, ενώ ένα λεπτό μετά από τη σέντρα του Λάρσον έδιωξε με ενστικτώδη αντίδραση ο Βίντα πριν βάλει το κεφάλι του ο Φελίπε.

Ο επιθετικός του ΟΦΗ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 54′ όταν από γύρισμα του Τοράρισον εκτέλεσε στην κίνηση με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει με δυσκολία και τον Βίντα να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 61′ ατομική ενέργεια του Γκατσίνοβιτς, ο Σωτήριου έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σέρβου, ενώ στο 67′ ο Λαμπρόπουλος έκανε βαθιά μπαλιά, ο Στάνκοβιτς βγήκε έξω από την περιοχή και με γέμισμα στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ έβγαλε σε θέση βολής τον Πόνσε που αρχικά νικήθηκε από τον Σωτηρίου αλλά στην δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε σημείωσε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι στο 86′ πλησίασαν στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά με σουτ του Ντίκο από δύσκολη γωνία που αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Στάνκοβιτς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης και μετά από διώξιμο των “κιτρινόμαυρων” η μπάλα στρώθηκε στον Γκαγέγκος που σούταρε έξω από την περιοχή αλλά δεν βρήκε εστία.

Ένα λεπτό μετά ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Βίντα, όμως ο Παπαπέτρου και ο VAR συμφώνησαν πως δεν υπήρχε παράβαση.

Στο 92′ ο Παπαπέτρου έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μεγιάδο πάνω στον Ελίασον, όμως ο Φωτιάς που ήταν VAR τον κάλεσε να δει τη φάση με αποτέλεσμα να αλλάξει η απόφασή του διαιτητή της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ βρήκε τρίτο γκολ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από απίθανο λάθος του Λαμπρόπουλου, ο οποίος έκανε άχημο κοντρόλ, ο Φαν Βέερτ έκλεψε τη μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Άμραμπατ (74′ Ελίασον), Πινέδα (75′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (75′ Φερνάντες), Τσούμπερ (74′ Αραούχο), Πόνσε (85′ Φαν Βέερτ).
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Λάρσον, Θοράρινσον, Μπρεσάν (77′ Μεγιάδο), Λαμπρόπουλος, Γκαγέγκος, Γκλάζερ, Μπάκου (66′ Ντίκο), Μπάκιτς (77′ Αποστολάκης), Αμπάντα (46′ Ριέρα), Φελίπε (73′ Θεοδοσουλάκης).

Keywords
Τυχαία Θέματα