Άλμπα-Ζάλγκιρις 64-62: Το νικητήριο τρίποντο του Μάτισεκ «τιμώρησε» τα 23 λάθη (highlights)

Το τρίποντο του Γιόνας Μάτισεκ στα 6” πριν από την λήξη του αγώνα, έδωσε στην Άλμπα για πρώτη φορά το προβάδισμα του σκορ και έμελλε να χαρίσει και στην δεύτερη νίκη της γερμανικής ομάδας στην 12η αγωνιστική, κόντρα στην επιπόλαιη Ζάλγκιρις που “πλήρωσε” τα 23 λάθη, στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες του Κάζις Μάκβτσιτς. Το προηγούμενο “θύμα” της Άλμπα, ήταν η Αρμάνι στις 26 Οκτωβρίου.

Παιχνίδι κακής ποιότητας και χαμηλού σκορ

Το παιχνίδι ήταν…αντιεμπορικό εκ προοιμίου, η Άλμπα είχε τις απουσίες των Ολίντε και Τόμας, ενώ η Ζάλγκιρις έδειξε απροθυμία για να επέβαλλε την

θεωρητική ανωτερότητα της, απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας. Ο Γκεντράιτις της έδωσε το προβάδισμα στο σκορ που έφτασε μέχρι τους 16 πόντους (4-20), αλλά η Άλμπα με 3 τρίποντα, μείωσε σε 13-20. Το χειρότερο δεκάλεπτο για το θέαμα του και την παραγωγή του σκορ, ήταν το δεύτερο (25-28)

Με φάουλ, βολές και “βροχή” λαθών

Η Ζάλγκιρις είχε 15 λαθη στο πρώτο ημίχρονο και υπέπεσε σε άλλα οκτώ στο δεύτερο. Συντηρούσε το εύθραστο προβάδισμα στο σκορ με βολές, αλλά η Άλμπα με τα επιθετικά ριμπάουντ που κέρδισε (16 συνολικά), ήταν παρούσα στην διεκδίκηση της νίκης. Και την πέτυχε δίκαια, μετά το τρίποντο του Γκεντράιτις και την “απάντηση” του Γουέτζελ (61-62), καθώς και το τρίποντο του Μάτισεκ. Η Άλμπα νίκησε με το 7ο εύστοχο τρίποντο.

Δεκάλεπτα: 13-20, 25-28, 39-45, 64-62

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα