Άρης: Την ονειρική τετράδα θέλει να την κάνει πεντάδα

Ο Άρης δεν μπήκε καλά στη νέα χρονιά, καθώς στον πρώτο αγώνα του 2024 ηττήθηκε στην Τρίπολη από τον Αστέρα (3/1), όμως, έκτοτε έχει γυρίσει ο διακόπτης κι όλα καλά του πάνε! Νίκησε τον ΠΑΟΚ στο κλάσικο, προκρίθηκε επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο, με ισοπαλία και νίκη στα πέναλτι κατά σειρά, και έκανε παρέλαση στο Αγρίνιο, όπου επικράτησε

0-4 του Παναιτωλικού. Μια ονειρική τετράδα αγώνων, που σήμερα (21/1, 20:30, NS Prime) κόντρα στον Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, για την 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League, οι “κίτρινοι” θέλουν να την κάνουν πεντάδα!

Κατ’ αρχάς, θέλουν να διατηρήσουν το καλό momentum στο οποίο βρίσκονται, παίρνοντας όχι απλώς μία ακόμη νίκη, αλλά επικρατώντας σε ένα ακόμη ντέρμπι, όπως έκαναν αυτή τη σεζόν στην έδρα τους επί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και της ΑΕΚ για το Κύπελλο. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να επεκτείνουν το σερί τους με νίκη και επί των “ερυθρόλευκων”! Επιπλέον, επιζητούν να κλείσουν τη βαθμολογική ψαλίδα με την πρώτη τετράδα των ομάδων στον πίνακα της SL -και ειδικότερα με τον Ολυμπιακό, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση, πέντε πόντους πάνω από τους “κίτρινους”.

“Πράγματι, είμαστε κοντά στον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Θα πλησιάσουμε ακόμη πιο κοντά, στους δύο βαθμούς, αν τον νικήσουμε την Κυριακή. Επομένως είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, όπως και για αυτούς. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε άλλη μια σπουδαία απόδοση και θα πάρουμε και αυτή τη νίκη!”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Νέβεν Τζούρασεκ στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα, δίνοντας το στίγμα των σκέψεων στα “κίτρινα” αποδυτήρια.

Ο Γιώργος Δεληζήσης, από τη δική του πλευρά, τόνισε μιλώντας επίσης στη NOVA εν όψει της σημερινής αναμέτρησης: “Έχουμε μια μεγάλη ομάδα απέναντί μας, τον Ολυμπιακό, κι αυτήν βλέπουμε. Έχει τα προβλήματά του ο Ολυμπιακός. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά και πιστεύω ότι αν κάνουμε καλό παιχνίδι, θα πάρουμε τη νίκη”.

Ο Άκης Μάντζιος προβληματίζεται από το γεγονός ότι η ομάδα του προέρχεται από μια μάχη 120′ λεπτών, όμως, αισιοδοξεί για τη νίκη. Δήλωσε ο προπονητής του Άρη στη NOVA: “Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι… Ο Ολυμπιακός, ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι σε καλή κατάσταση, είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα κι αυτό πρέπει να το σεβαστούμε. Το κυριότερο για εμάς είναι να διαχειριστούμε την κούραση που έχουμε, με αρκετά παιδιά να έχουν παίξει 120′ λεπτά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το διεκδικήσουμε αυτό το παιχνίδι και να νικήσουμε”.

Ο προπονητής του Άρη άφησε εκτός αποστολής για το σημερινό ντέρμπι τους τραυματίες Μπράμπετς, Ζαν Ζουλς Εμβοντό και Ρουπ, καθώς και τους Ματαρίτα, Κάρλσον, Χριστοδουλόπουλο, Δεληζήση, Αγοραστό και Κυριαζή. Έχει στη διάθεσή του τον Χούλιαν Κουέστα, όμως, δεν είναι σίγουρο ότι θα τον επιλέξει για τη βασική ενδεκάδα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το αν είναι σε θέση να αγωνιστεί, καθώς δεν έχει απαλλαγεί από το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στη μέση του.

Στην αποστολή για το σημερινό ντέρμπι, ο Μάντζιος συμπεριέλαβε τους εξής παίκτες: Cuesta, Χουτεσιώτη, Odubajo, Montoya, Ferrari, Fattore, Fabiano Leismann, Rose, Fran Velez, Darida, Verstraete, Manu Garcia, Doukoure, Durasek, Pardo, Suleymanov, Menendez, Zamora, Saverio, Loren Moron, Φετφατζίδη και Παναγίδη.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Μάντζιος αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα, αν είναι σε θέση να παίξει, στην εστία (ειδάλλως τον Χουτεσιώτη), τον Οντουμπάτζο δεξιό οπισθοφύλακα και τον Μοντόγια αριστερό, τους Ρόουζ και Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας, τους Βερστράτε και Τζούρασεκ αμυντικούς μέσους, τον Νταρίντα επιτελικό μέσο, τον Σουλεϊμάνοφ δεξιό μεσοεπιθετικό και τον Σαβέριο αριστερό και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα