Αρμάνι – Μπαρτσελόνα 74-70: Νίκη με την… αύρα του Λάνγκφορντ (highlights)

Ο 40χρονος Αμερικανός βρέθηκε στο Mediolanum Forum και τιμήθηκε για την προσφορά του στην Αρμάνι, με την οποία πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα και είδε από κοντά την ομάδα του Έτορε Μεσίνα να επιστρέφει στα νικηφόρα αποτελέσματα, υποχρεώνοντας τη Μπαρτσελόνα στη δεύτερη διαδοχική ήττα. Στο 10-13 πλέον το ρεκόρ της Αρμάνι, που πλησιάζει στην πρώτη δεκάδα, υποχώρησε στο 15-8 η Μπάρτσα.

Για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Μεσίνα χρειάστηκε να

κάνει ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Οι Ιταλοί κυριάρχησαν απόλυτα στα πρώτα 20 λεπτά, κράτησαν πολύ χαμηλά τους «μπλαουγκράνα» και με πρωταγωνιστές τους Σιλντς και Μέλι, ολοκλήρωσε το ημίχρονο με… αέρα 19 πόντων (47-28).

Στην επανάληψη η Μπάρτσα, που είχε σε μεγάλο βράδυ τον Γιαν Βέσελι, έβγαλε – όπως αναμενόταν – αντίδραση και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (57-49), λίγο πριν την τελική ευθεία της αναμέτρησης. Στην τέταρτη περίοδο η Αρμάνι πάτησε ξανά το πόδι στο… γκάζι και έστειλε τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα (67-53), όμως η Μπάρτσα επέστρεψε και κατάφερε να βάλει αρκετό άγχος στους γηπεδούχους, αφού έφερε το ματς στο καλάθι (72-70), λίγο πριν το φινάλε.

Παρόλα αυτά, οι Ιταλοί άντεξαν στην πίεση και κατάφεραν να φτάσουν σε μία πολύ σημαντική νίκη, την ίδια στιγμή που το μυαλό τους είναι στον Νίκολο Μέλι, αφού ο αρχηγός της Αρμάνι αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού από το ματς και ενώ ακολουθεί διπλή αγωνιστική την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρώτος σκόρερ της Αρμάνι ο Σιλντς με 23 πόντους, με τον Αμερικανό να προσθέτει ακόμη 5 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, ο Βέσελι έκανε ότι περνούσε από το χέρι του (28 π.), ώστε η Μπάρτσα να αποφύγει την ήττα, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 47-28, 57-49, 74-70

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα