Μπαρτσελόνα: Οι λόγοι που την κάνουν ξανά…φόβητρο

Μπαρτσελόνα: Οι λόγοι που την κάνουν ξανά…φόβητροtbairaktΣάβ, 03/27/2021 - 12:16

Η Μπαρτσελόνα διέλυσε και την Σοσιεδάδ με 6-1 και υπάρχει εξήγηση γιατί γίνεται σιγά, σιγά και πάλι η ομάδα φόβητρο.


Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι η ομάδα που ξεκίνησε την φετινή σεζόν, επτά μήνες πριν.
Οι Καταλανοί χρειάστηκαν χρόνο, αλλά είναι πλέον πασιφανές ότι ο Ρόναλντ Κούμαν βρήκε την συνταγή που δουλεύει και η Μπαρτσελόνα έχει μετατραπεί πλέον σε έναν σοβαρό διεκδικητή του τίτλου στην LaLiga Santander.


Αυτή την εποχή βγάζει προσωπικότητα

και αυτοπεποίθηση. Έχουν μαζέψει τους 37 από τους 39 τελευταίους πόντους την ίδια στιγμή που έχουν περάσει και στον τελικό του Copa del Rey.
Οι ξηγήσεις υπάρχουν και είναι σαφείς για την αγωνιστική άνοδο.


Τα πλάγια μπακ στην επίθεση
Ο κούμαν τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί το 3-5-2, που επιτρέπει στους πλάγιους μπακ να κινούνται ελεύθερα στις πλευρές.
Οι Ζόρντι Άλμπα και Σερτζίνιο Ντεστ κάνουν σπουδαία ματς, όπως το τελευταίο κόντρα στην Σοσιεδάδ με τον Άλμπα να μοιράζει γκολ και τον Ντεστ να σκοράρει δύο φορές.


Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ κρίκος σε άμυνα και επίθεση
Το σύστημα επιτρέπει στους στόπερ να παίζουν ο ένας πιο κοντά στον άλλο, κάτι που τους έχει βοηθήσει να διορθώνουν αρκετά από τα λάθη που έκαναν στο ξεκίνημα της σεζόν.
Τώρα η κάλυψη είναι πολύ καλύτερη και οι αντίπαλοι δημιουργούν λιγότερες ευκαιρίες.
Την ίδια στιγμή ο Ντε Γιονγκ γίνεται ένας επιπλέον αμυντικός, ενώ παίρνει και τις πρώτες μπάλες από αυτούς για να βγάλει την ομάδα μπροστά.


Η …ξεκούραση του Μπουσκέτς
Το εν λόγω σύστημα και ο Ντε Γιονγκ επιτρέπουν πια στον Σέρτζιο Μπουσκέτς, να παίρνει τις ανάσες που χρειάζεται λόγω ηλικίας. Τρέχει λιγότερα μέτρα, είναι πιο αποδοτικός και κυρίως βοηθά περισσότερο στην επίθεση.


Ελευθερία σε Μέσι και Ντεμπελέ
Οι δυο τους πλέον έχουν το ελεύθερο του Κούμαν να κινούνται κατά το δοκούς και να δημιουργούν με το ταλέντο τους. Απολαμβάνουν το χώρο και την ελευθερία κινήσεων κάτι που άλλωστε αντικατοπτρίζεται και στα νούμερα του Μέσι που είναι εντυπωσιακά μέσα στο 2021.


Η επιμονή του Κούμαν
Ο Ολλανδός προπονητής ποτέ δεν πέταξε λευκή πετσέτα στα δύσκολα.
Εργατικός, με ανοικτό πνεύμα, έφερε βελτιώσεις και κέρδισε πρώτα τη δική του ομάδα. Βάζει τους παίκτες που αξίζουν να παίξουν και βγάζει εκτός εκείνους που δεν αξίζουν. Έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη με τη δικαιοσύνη που επιβάλλει.


Την ίδια στιγμή δεν διστάζει να δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Το κάνει επανειλημμένα χωρίς φόβο.
Πέδρι, Ρόναλντ Αραούχο, Ντεστ, Όσκαρ Μινγκουέθα, όλοι παίρνουν ευκαιρίες και δείχνουν πράγματα.


Το μέλλον μοιάζει ευοίωνο για τους Καταλανούς, μετά από καιρό.

 

 

 

ΙΣΠΑΝΙΑ - Primera Division - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Barcelona - Ποδόσφαιρο Off Off tbairakt Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Barcelona II ΙΣΠΑΝΙΑ Η Μπαρτσελόνα διέλυσε και την Σοσιεδάδ με 6-1 και υπάρχει εξήγηση γιατί γίνεται σιγά, σιγά και πάλι η ομάδα φόβητρο. Article publish on Σάβ, 03/27/2021 - 12:16 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα