Επίθεση ΑΕΚ σε Κλάτενμπεργκ: “Εισπράττει 15.000 ευρώ και δεν κάνει τίποτα”

Νέα επίθεση της ΑΕΚ στη Super League σχετικά με την παρουσία και τις απολαβές του Μάρκ Κλάτενμπεργκ από τον Συναιτερισμό, με τον Γιώργο Κοσμά και την “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ να ζητούν τη διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου από εταιρεία ορκωτών, για όλες τις δραστηριότητες της διοργανώτριας αρχής.

Σε παλαιότερο ΔΣ η Ένωση είχε ζητήσει να

λάβουν οι ομάδες αναλυτική ενημέρωση για το καθεστώς της συνεργασίας του Άγλλου με την Λίγκα όπως και όλες τις λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες που παρέχει και τις απολαβές του για να λάβει πριν δύο ημέρες επιστολή, στην οποία υπήρχαν τοποθετήσεις προσωπικά του Κλάτενμπεργκ ως προς τα ερωτήματα που είχε θέσει.

Η συγκεκριμένη επιστολή στάλθηκε μόνο στους «κιτρινόμαυρους» για το περιεχόμενο της οποίας ενημερώσαμαν σήμερα, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου τους Γιώργου Κοσμά, τα μέλη της Λίγκας και στη συνέχεια μετέφερε ο ίδιος τις θέσεις του club στο Δ.Σ.

«Ο κ. Κλάτενμπεργκ στο αίτημά μας, να μας παραθέσει τις δραστηριότητες του στο διάστημα που είναι υπάλληλος της Λίγκας, μας έστειλε μια εικονική περιγραφή υπηρεσιών που παρείχε ανά μήνα, η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν παρείχε καμιά υπηρεσία. Μιλάμε για εμπαιγμό. Μας παρουσιάζει για δραστηριότητα, μη συναντήσεις. Παράδειγμα: Οκτώβρη του 22΄αναφέρει ως υπηρεσία πως συναντήθηκε με εκπροσώπους της Λίγκας, χωρίς να λέει με ποιους, πότε και για πόσο. Κάθε μήνα το ίδιο. Παραστάθηκε, λέει σε συνάντηση με τον Μπαλτάκο που δεν έγινε τελικά. Αναφέρει ως μόνη δραστηριότητα τον Ιούλιο του 2022, παρουσία του στην κλήρωση του πρωταθλήματος, αλλά τελικά αυτή δεν έγινε! Συνάντησή του τον Ιανουάριο του 2023 με την Τράπεζα Πειραιώς. Όλα αυτά τα αναφέρει ως activities που είχαν να κάνουν με την έμμισθη θέση του στην Λίγκα. Μια ή δύο το πολύ τον μήνα. Και αν… Εμφανίζεται να εισπράττει περίπου 15 χιλιάδες τον μήνα. Αν είναι μισθωτός με δικαίωμα 12 μηνιαίων μισθών, θα έχει και δώρα κι επιδόματα. Έχει τόπο εργασίας τα γραφεία της Σούπερ Λίγκας; Ζητήσαμε αν υφίσταται κάτι τέτοιο την πρόσληψη του, όλα τα έγγραφα. Έχει εμφανιστεί να έχει εισπράξει από την Λίγκα ένα υπέρογκο ποσό χωρίς να έχει παράσχει καμιά υπηρεσία. Πρόκειται όμως για σύμβαση έργου κατά πάσα πιθανότητα και δεν δικαιολογεί αυτό τις πληρωμές που λαμβάνει. Είναι πολύ ουσιαστικό θέμα η παροχή εργασίας. Αυτά που αναφέρει ο κ. Κλάτενμπεργκ ως εργασία είναι το απόλυτο τίποτα. Αν οι ΠΑΕ είναι ευχαριστημένες με κάποιον που παίρνει 15 χιλιάδες τον μήνα χωρίς να παρέχει υπηρεσίες, εμείς πάμε πάσο. Εκτός αν παράσχει υπηρεσίες που εμείς δεν γνωρίζουμε και ζητάμε να τις μάθουμε».

Με αφορμή αυτό οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν τη διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου από εταιρεία ορκωτών, για όλες τις δραστηριότητες της Λίγκας, η οποία με τη σειρά της απάντησε πως: “Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να απαιτηθεί από την ΕΠΟ οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος από ανεξάρτητο οίκο για τα υπέρογκα ποσά που δίνει η Super League στην Ομοσπονδία. Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμφώνησε με την εν λόγω απόφαση, υπό την αίρεση ότι θα συμφωνηθεί αντιστοίχως ομόφωνα να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και στη Super League, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Επιβεβαιώθηκε το δικαίωμα, βάσει καταστατικού, να προκαλέσει η ίδια έλεγχο στα οικονομικά του Συνεταιρισμού”.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε στο ΔΣ της Super League την πρόθεσή της να διεξάγει μόνη της τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στην Super League.

Keywords
Τυχαία Θέματα