Έρχεται δύσκολο τριήμερο με “40άρια”

Για ένα τριήμερο με “4οάρια” κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook ο προγνώστης της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου, παρουσιάζοντας τις θερμοκρασίες στη χώρα μας μέχρι και τις 12 Αυγούστου. Πιο θερμές ημέρες από Πέμπτη έως Σάββατο.

“Στους κλειστούς κάμπους υπολογίστε έως και 1-2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία. Στις ορεινότερες περιοχές 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα. Στα παραθαλάσσια αλλά και τα νησιά υπολογίστε 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία”,

εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας με κορύφωση την Παρασκευή και το Σάββατο

Εξάλλου, ο έτερος μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, κάνει λόγο για αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας με κορύφωση την Παρασκευή και το Σάββατο που, ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν θα θυμίζει καύσωνα.

Όπως αναφέρει στην πρόγνωση θα έχει μεν ζέστη, όμως θα είναι περιορισμένη, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει από αύριο, Πέμπτη. Θα είναι αισθητή με 40άρια στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, κυρίως σε ανατολική Στερεά, Θεσσαλία, Βοιωτία, Θήβα.

Την Παρασκευή και την Πέμπτη ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος, ενώ μπορεί να δούμε και 41 βαθμούς σε Λάρισα, Θήβα, Λαμία. Η Αττική την γλιτώνει με 38άρια.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, την ίδια ημέρα θα σημειώνονται βροχές σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο, ενώ και στις υπόλοιπες περιοχές θα αρχίζει να δροσίζει από το βράδυ. Την Κυριακή επίσης μπορεί να βρέξει και στη Θράκη.

Στη συνέχεια, ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός και μέχρι τις 15 Αυγούστου δεν φαίνεται στον ορίζοντα νέος καύσωνας, σύμφωνα με τον Παναγιώτης Γιαννόπουλο.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα