Εθνική: Oι κλήσεις του Βασίλη Σπανούλη για τα προκριματικά με την Τσεχία και τη Ολλανδία στο EuroBasket 2025

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους επιλεγέντες παίκτες του Βασίλη Σπανούλη για το πρώτο παράθυρο των προκριματικών του EuroBasket 2025.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός έχει συμπεριλάβει συνολικά έντεκα (11) παίκτες των ομάδων της EuroLeague (Παναθηναϊκός AKTOR, Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια), ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται ο Τόμας Γουόκαπ

(αντί του Τάιλερ Ντόρσι) και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος καλείται για πρώτη φορά μετά την απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου)

Υπενθυμίζεται ότι ένας νατουραλιζέ έχει δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγώνα της Εθνικής Ανδρών, λόγω του σχετικού κανονισμού της FIBA.

Αναλυτικά οι παίκτες που επίλεξε ο Βασίλης Σπανούλης:

Κώστας ΠαπανικολάουΓιαννούλης ΛαρεντζάκηςΓιώργος ΠαπαγιάννηςΝτίνος ΜήτογλουΛευτέρης ΜποχωρίδηςΝίκος ΡογκαβόπουλοςΚώστας ΑντετοκούνμποΔημήτρης ΜωραΐτηςΠαναγιώτης ΚαλαϊτζάκηςΤόμας ΓουόκαπΓιάννη ΚουζέλογλουΒασίλης ΧαραλαμπόπουλοςΒασίλης ΤολιόπουλοςΛευτέρης ΜαντζούκαςΝαζ Μήτρου ΛονγκΒαγγέλης Ζούγρης

Από τη λίστα της προεπιλογής των δεκαέξι (16) παικτών απουσιάζουν -μεταξύ άλλων- οι Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Ιωάννης Παπαπέτρου και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Η Ελλάδα είναι στο Group F των προκριματικών μαζί με Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία και Ολλανδία. Στο πρώτο παράθυρο θα υποδεχθεί την Τσεχία στις 23 Φεβρουαρίου (NOVAPRIME), ενώ τρεις ημέρες αργότερα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ολλανδία, στην Χάγη (NOVAPRIME).

Στην τελική φάση του EuroBasket 2025 προκρίνονται οι τρεις πρώτοι του ομίλου.

Η Εθνική Ομάδα είναι και πάλι εδώ και έτοιμη για τον πρώτο της αγώνα στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025 με τον Βασίλη Σπανούλη στην άκρη του πάγκου!
Πρώτο βήμα απέναντι στην Τσεχία (ΣΕΦ, 23/2)
https://t.co/rCkCMDxmOu#Eurobasket #PantaDipla #HellasBasketball pic.twitter.com/vDimlT5fF2

Hellenic Basketball (@HellenicBF) February 13, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα