Η Γιουνάιτεντ θέλει νέο γήπεδο και θα πληρώσουν φίλαθλοι αντιπάλων;

14:09 13/2/2024 - Πηγή: Contra

Ο Τζιμ Ράντκλιφ υποστηρίζεται πως επιχειρεί να χτίσει ένα καινούριο στάδιο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το Ολντ Τράφορτν των 74 χιλιάδων θέσεων να μετρά 114 χρόνια λειτουργίας.

Στόχος του Άγγλου επιχειρηματία φαίνεται να είναι η δημιουργία ενός γηπέδου αντίστοιχου με εκείνου του Γουέμπλεϊ που έχει χωρητικότητα 90 χιλιάδες θέσεις. Παρόλα αυτά, δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση μέχρι στιγμής αναφορικά με το τωρινό γήπεδο των “Κόκκινων Διαβόλων”.

Ο Ράντκλιφ φέρεται να είναι ενάντια σε μια πιθανή μετακόμιση, όμως κατανοεί πως οι φίλαθλοι θα την ανεχθούν

αν παραμείνουν στην ίδια περιοχή.

Ένας ακόμα λόγος που η Γιουνάιτεντ σκέφτεται να χτίσει καινούριο “σπίτι” έγκειται στο γεγονός πως η κατάσταση του γηπέδου τα τελευταία χρόνια δεν είναι η καλύτερη και μπορεί να χειροτερέψει. Υπάρχουν ζητήματα με την κεντρική κερκίδα, την οροφή και το εξωτερικό, ενώ έχουν επίσης κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο βίντεο με πεσμένα τμήματα του γηπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που είναι το μεγαλύτερο γήπεδο συλλόγου στην Αγγλία, δεν επιλέχθηκε να είναι ένας από τους χώρους διεξαγωγής του Euro 2028 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Όσον αφορά το οικονομικό, το νέο γήπεδο μπορεί να κοστίσει προσεγγιστικά 1,5 έως 2 δισ. λίρες.

Ο σύλλογος θα μπορούσε να πιέσει την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει μέρος αυτού του έργου του γηπέδου (και χρήματα δηλαδή των φορολογουμένων). Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ δήλωσε πρόσφατα πως "ό,τι κι αν είναι αυτό που θέλουν, θα διευκολύνουμε και θα είμαστε εκεί για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος θα είναι έτοιμος για το μέλλον".

Σε περίπτωση που αυτά τα αιτήματα δεν γίνουν δεκτά, τότε ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Γιουνάιτεντ να αντέξει οικονομικά αυτό το γήπεδο είναι είτε αν ο Ράντκλιφ αυξήσει τα ποσά που έχει δεσμευτεί να επενδύσει στην ομάδα, είτε αν οι Glazers επενδύσουν ξαφνικά σε υποδομές για πρώτη φορά.

Πάντως, η επιλογή του δανεισμού δεν υφίσταται μιας και τα χρέη του συλλόγου είναι δυσθεώρητα.

Διαβάστε περισσότερα

Υποψήφιος διάδοχος του Κλοπ με άρωμα Ελλάδας

Έκανε πρωταθλήτρια την Μάντσεστερ Σίτι και τώρα πηγαίνει… Λονδίνο

Keywords
Τυχαία Θέματα