Έβερτον: Κινδυνεύει με νέα αφαίρεση βαθμών

Η απόφαση της αφαίρεσης δέκα βαθμών δεν είναι το μόνο πρόβλημα για την Έβερτον. Υπάρχει και η προοπτική αφαίρεσης ακόμη εννέα βαθμών καθώς τρεις ομάδες Μπέρνλι, Λέστερ και Λιντς ετοιμάζονται να καταγγείλουν την Έβερτον.

Η Mail αποκάλυψε ότι οι τρεις σύλλογοι θα ζητήσουν αποζημίωση από τα ζαχαρωτά με ένα ποσό που συνολικά μπορεί να φτάσει τα 340 εκατομμύρια Ευρώ. Μια επιτροπή θα ανάλαβει την εξέταση του αιτήματος των τριών συλλόγων.

Βέβαια μια προσωρινή επιτροπή απεφάνθη τον Μάιο ότι οι τρεις ομάδες έχουν μεγάλη πιθανότητα να κερδίσουν την υπόθεση.

Φυσικά αν συμβεί κάτι τέτοιο και η Έβερτον πρέπει να πληρώσει 340 εκατομμύρια ο σύλλογος θα μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης κάτι που σημαίνει άμεση αφαίρεση εννέα βαθμών και λογικά θα ακολουθήσει υποβιβασμός.

Αυτό βέβαια θα έχει επιπτώσεις και στην εξαγορά της ομάδας η οποία συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο αλλά ακόμη δεν έχει εγκριθεί από την λίγκα.

Η 777partners που έχει κάνει την πρόταση για την αγορά του συλλόγου έχει δεσμευτεί ότι θα δίνει 23 εκατομμύρια Ευρώ τον μήνα για να βοηθήσει οικονομικά τον σύλλογο. Σε ενδεχόμενο υποβιβασμό η δέσμευση αυτή δεν ισχύει όπως δεν ισχύει και το ποσό που έχει συμφωνηθεί αυτή τη στιγμή για την εξαγορά του συλλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα