Φενέρμπαχτσε – Ολίμπια Μιλάνο 85-82: Πήρε το “θρίλερ” στην παράταση με σούπερ Παπαγιάννη (highlights)

Δυνατή εκκίνηση για την Ολίμπια, το γύρισε με άμυνα η Φενέρ

Πολύ καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι η Ολίμπια Μιλάνο και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να μπει σε θέση οδηγού. Με «όπλο» την αποτελεσματική άμυνα, αλλά και την υπομονή που επέδειξε στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα προηγήθηκε νωρίς με διψήφια διαφορά (8-18) και έβαλε αρκετούς προβληματισμούς στον αντίπαλο.

Η αντίδραση της Φενέρ, ωστόσο δεν άργησε να έρθει. Από τη στιγμή που οι Τούρκοι αποφάσισαν να παίξουν άμυνα, ισορρόπησαν τον ρυθμό, μπροστά βρήκαν τα σουτ με Γκούντουριτς και Γουίλμπεκιν και

στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (30-29). Την ίδια στιγμή η Ολίμπια δυσκολευόταν αρκετά απέναντι στην άμυνα του αντιπάλου, έκανε πολλά λάθη και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου την βρήκε να κυνηγά στο σκορ (37-35).

Πάτησε το… γκάζι η Φενέρ, άντεξε η Ολίμπια και… παράταση

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φενέρ μπήκε με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι και με πρωταγωνιστές τους Παπαγιάννη και Ντόρτσεϊ κατάφερε να προηγηθεί 50-42. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά, όμως είχε πέσει πάνω στον ασταμάτητο Φόγκτμαν, που κρατούσε μόνος του όρθια την Ολίμπια.

Από τη στιγμή μάλιστα που βρήκε συμπαραστάτη τον Μίροτιτς, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα κατάφερε να μετατρέψει το 62-54 σε 68-69 και να βάλει «φωτιά» στο παιχνίδι. Η Φενέρ είχε απαντήσεις και πάλι με Παπαγιάννη για να προηγηθεί με 76-72, όμως δεν κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς και το πλήρωσε. Οι Ιταλοί έβγαλαν σπουδαίες άμυνες, είχαν και την ψυχραιμία στην επίθεση και με καλάθι του Μέλι ισοφάρισαν σε 76-76. Στην τελευταία επίθεση Γουίλμπεκιν από τη μία και Σιλντς από την άλλη αστόχησαν σε τρίποντο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, η ομάδα του Ιτούδη ήταν και πάλι εκείνη που είχε το πάνω χέρι και περισσότερες λύσεις επιθετικά. Ντόρσεϊ και Γουίλμπεκιν βγήκαν μπροστά και έφεραν την ομάδα τους στο +5 (84-79). Η Ολίμπια απάντησε με τρεις εύστοχες βολές του Μίροτιτς για το 84-82, ο Γκούντουριτς έβαλε 1/2 βολές και έγραψε το 85-82, με τον Μίροτιτς να αστοχεί σε τρίποντο για την ισοφάριση στο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 38-35, 62-54, 76-76, 85-82 (παρ.)

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα